Header Ads Widget

Va curge sânge (Film dramă 2007) There Will Be Blood Trailer și detalii

Film dramă "Va curge sânge" 2007 cu actorii Daniel Day-Lewis, Paul Dano și Ciaran Hinds. Trailer, Descriere, sinopsis, listă actori și dată de lansare pentru filmul "There Will Be Blood".


Despre filmul Va curge sânge

Va curge sânge / There Will Be Blood este un film dramă american din 2007, scris și regizat de Paul Thomas Anderson, bazat liber pe romanul Oil! de Upton Sinclair din 1927. În distribuție joacă actorul Daniel Day-Lewis în rolul lui Daniel Plainview, un miner de argint transformat în petrolier într-o căutare nemiloasă a bogăției în timpul boom-ului petrolului din sudul Californiei de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Paul Dano, Kevin J. O'Connor, Ciarán Hinds și Dillon Freasier sunt co-protagonisti.

Filmul Va curge sânge / There Will Be Blood a fost produs de Ghoulardi Film Company și distribuit de Paramount Vantage și Miramax Films. La Festivalul Internațional de Film de la Berlin din 2008, a câștigat premiul Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor și un premiu special pentru contribuție artistică pentru partitura lui Jonny Greenwood. A încasat 76,2 milioane de dolari în întreaga lume, cu un buget de 25 de milioane de dolari.

Filmul Va curge sânge / There Will Be Blood a primit aprecieri pentru cinematografia sa, regia și scenariul lui Paul Thomas Anderson, partitura și interpretările lui Daniel Day-Lewis și Paul Dano. Daniel Day-Lewis a câștigat premiile Oscar, BAFTA, Globul de Aur, Screen Actors Guild, NYFCC și premiile IFTA pentru cel mai bun actor principal pentru acest rol. A fost considerat pe scară largă de către critici drept unul dintre cele mai mari filme ale secolului 21, și a apărut pe listele „top zece” ale multor critici în 2007, inclusiv Institutul American de Film, Societatea Natională a Criticilor de Film, National Board of Review și Asociația Criticilor de Film din Los Angeles. La cea de-a 80-a ediție a Premiilor Oscar, filmul a fost nominalizat la opt premii Oscar (la egalitate cu o altă coproducție Miramax/Paramount Vantage, filmul Nu există țară pentru bătrâni / No Country for Old Men). Nominalizările au inclus cel mai bun film, cel mai bun regizor și cel mai bun scenariu adaptat pentru Paul Thomas Anderson. Alături de Oscarul lui Daniel Day-Lewis pentru cel mai bun actor, Robert Elswit a câștigat premiul pentru cea mai bună imagine.

Sinopsis la filmul Va curge sânge

O poveste despre familie, religie, ură, petrol și nebunie, care se concentrează pe un prospector de la începutul secolului în primele zile ale afacerii.



Descrierea sinopsis a filmului Va curge sânge / There Will Be Blood

Minerul de argint Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis) duce o viață grea cu fiul său, H.W. (Dillon Freasier). Când aude despre petrol care curge din pământ în apropierea orașului de vest Little Boston, Daniel își duce fiul într-o misiune pentru a-și găsi averea. Daniel dă lovitura norocoasă și devine un magnat care, pe măsură ce averea lui crește, se îndreaptă spre faliment moral.

Regia
Paul Thomas Anderson

Actori în distribuție
Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Ciaran Hinds, Kevin J. O'Connor, Russell Harvard, Dillon Freasier, Colleen Foy, Hans Howes, Martin Stringer, Matthew Braden, Jacob Stringer, Joseph Mussey, Barry Del Sherman, Harrison Taylor, Stockton Taylor, Paul F. Tompkins, Kevin Breznahan, Jim Meskimen, Erica Sullivan, Randall Carver, Coco Leigh, Sydney McCallister, David Willis, Christine Olejniczak, Kellie Hill, James Downey, Dan Swallow, Robert Arber, Bob Bell, David Williams, Joy Rawls, Louise Gregg, Amber Roberts, John W. Watts, Robert Caroline, Barry Bruce, Irene G. Hunter, Hope Elizabeth Reeves, John Chitwood, David Warshofsky, Charles Thomas Doyle

Genul filmului
Dramă

Dată de lansare:
27 septembrie 2007

Cunoscut și ca
There Will Be Blood - titlul original, Va curge sânge - titlul în România

Trailer la filmul Va curge sânge / There Will Be Blood (2007)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii