Header Ads Widget

Plutonul (Film de Oscar 1986) Platoon cu Tom Berenger si Johnny Depp

Film câștigător al premiului Oscar în 1986 "Plutonul" - Trailer, descriere, data de lansare, regizor și actorii care joacă în filmul "Platoon". Actorii principali în filmul "Platoon" sunt: Charlie Sheen și Tom Berenger.

Despre filmul Plutonul / Platoon (1986)
Plutonul / Platoon este un film american de război din 1986, scris și regizat de Oliver Stone, și cu actorii Tom Berenger, Willem Dafoe, Charlie Sheen, Keith David, Kevin Dillon, John C. McGinley, Forest Whitaker și Johnny Depp în rolurile principale. Este primul film dintr-o trilogie de filme despre Războiul din Vietnam regizate de Oliver de Stone, urmat de Born on the Fourth of July (1989) și Heaven & Earth (1993). Filmul, bazat pe experiența lui Oliver Stone din război, urmărește un voluntar al armatei americane (Charlie Sheen) care servește în Vietnam, în timp ce sergentul său de pluton și liderul său de echipă (Tom Berenger și Willem Dafoe) se ceartă cu privire la moralitatea plutonului și a războiului în sine.

Oliver Stone a scris scenariul bazându-se pe experiențele sale ca infanterist american în Vietnam, pentru a contracara viziunea războiului prezentată în The Green Berets de John Wayne. Deși a scris filme precum Midnight Express și Scarface, Oliver Stone s-a chinuit să dezvolte filmul până când Hemdale Film Corporation a achiziționat proiectul împreună cu Salvador. Filmările au avut loc în Filipine în februarie 1986 și au durat 54 de zile. Plutonul / Platoon a fost primul film de la Hollywood scris și regizat de un veteran al războiului din Vietnam.

La lansare, filmul Plutonul / Platoon a primit aprecieri de critică pentru regia și scenariul lui Oliver Stone, cinematografia, realismul secvențelor de luptă și interpretările actorilor Charlie Sheen, Willem Dafoe și Tom Berenger. Filmul a fost un succes de box office la lansare, încasând 138,5 milioane de dolari pe plan intern față de bugetul său de 6 milioane de dolari. Filmul a fost nominalizat la opt premii Oscar la cea de-a 59-a ediție a premiilor Oscar și a câștigat patru, inclusiv cel mai bun film, cel mai bun regizor pentru Oliver Stone, cel mai bun sunet și cel mai bun montaj de film.

În 1998, Institutul American de Film a plasat Plutonul / Platoon pe locul 83 în sondajul „AFI’s 100 Years ... 100 Movies”. În 2019, filmul a fost selectat pentru conservare în Registrul Național de Film al Statelor Unite de către Biblioteca Congresului ca fiind „semnificativ din punct de vedere cultural, istoric sau estetic”.



Actori:

Tom Berenger, Johnny Depp, Forest Whitaker, Willem Dafoe, John C. McGinley, Charlie Sheen, Kevin Dillon, Keith David, Francesco Quinn, Reggie Johnson, Mark Moses, Corey Glover, Chris Pedersen, Bob Orwig, Corkey Ford, David Neidorf, Richard Edson, Tony Todd, Kevin Eshelman, James Terry McIlvain, J. Adam Glover, Ivan Kane, Paul Sanchez, Dale Dye, Peter Hicks, Basile Achara, Steve Barredo, Chris Castillejo, Andrew B. Clark, Bernardo Manalili, Than Rogers, Li Thi Van, Clarisa Ortacio, Romy Sevilla, Mathew Westfall, Nick Nicholson, Warren McLean, Li Mai Thao, Ron Barracks

Regizor:
Oliver Stone

Genul filmului:
Actiune, Razboi

Data lansare (SUA): 24 Decembrie 1986

Descrierea filmului Plutonul / Platoon:
Filmul reda povestea unui grup de soldati americani in timp ce patruleaza, lupta si isi pierd viata in razboiul din Vietnam, totul prin ochii unui tanar recrut. „Platoon“ este primul din cele 3 filme regizate de Oliver Stone despre razboiul din Vietnam. Inainte de filmari, toti actorii au trebuit sa reziste unui stagiu de 13 zile de pregatire intensiva.
Filmul a beneficiat de 8 nominalizari la Oscar, castigand 4 premii (Cel mai bun regizor, Cel mai bun montaj, Cel mai bun film si Cel mai bun sunet).


Film premiat cu 4 premii Oscar si cu 3 premii Globul de Aur.

Trailerul filmului Platoon (1986) Plutonul


Filme noiLista actori, Recenzii filme si seriale, Filme cu Zombi, Top 100 serialeTop seriale de acțiune, Filme cu James Bond, Seriale noi Netflix 2021 si 2022,

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii