Header Ads Widget

Zbor deasupra unui cuib de cuci (1975)

Trailer oficial la filmul drama "Zbor deasupra unui cuib de cuci" 1975 cu actorii: Jack Nicholson si Louise Fletcher. Descriere si detalii despre filmul "One Flew Over the Cuckoo's Nest".

Scurta descriere: Un infractor pledează pentru nebunie după ce a intrat din nou în necazuri și o dată ajuns în instituția de boli psihice, se răzvrătește împotriva asistentelor asupritoare și îi unește pe pacienții speriați.


Regia
Milos Forman

In rolurile principale:
Jack Nicholson, Louise Fletcher, Will Sampson, Michael Berryman, Peter Brocco, Danny DeVito

Gen
Drama

Lansare: 19 Noiembrie 1975 (USA)

Descriere pe larg: Patrick McMurphy (Jack Nicholson) se indragosteste de o fata de 15 ani si ajunge in inchisoare pentru corupere de minori. Ajuns aici, McMurphy se preface ca ar fi nebun si reuseste sa fie trimis intr-un azil. Dar constata ca nici in acest loc viata nu este deloc usoara. Asistenta - sefa, Mildred Ratched (Louise Fletcher) se dovedeste a fi mult mai periculoasa decat bolnavii pe care ii persecuta.
In dorinta de a incalzi putin atmosfera apasatoare din ospiciu, McMurphy ii corupe pe colegii lui la jocuri de carti si de basket, reusind astfel sa ii mai scoata din starea lor generala de letargie.
Dar iarasi apar complicatiile. McMurphy da o petrecere, care se sfarseste din pacate tragic: unul dintre internati se sinucide si necazurile incep sa se tina lant.

"Un erou de proportii supraomenesti incearca sa reintrduca respectul de sine si simtul individualitatii intr-un grup de dezmosteniti infranti si lipsiti de personalitate. Filmul reda un conflict simbolic intre bine si rau, dorinta si abstinenta, individ si autoritate; un cosmar kafkian al omului normal inchis printre nebuni. El este o alegorie politica a revolutiei impotriva autoritatii, caracteristica Americii anilor ’60." – J. J. Dawson - 1975

Trailer la filmul Zbor deasupra unui cuib de cuci (1975)
Trimiteți un comentariu

0 Comentarii