Header Ads Widget

Pulp Fiction (1994)

Pulp Fiction (1994)
John Travolta, Samuel L. Jackson, Bruce Willis, Uma Thurman, Tim Roth, Amanda Plummer, Ving Rhames, Steve Buscemi, Christopher Walken, Rosanna Arquette, Quentin Tarantino

Pe scurt despre filmul Pulp Fiction: Viețile a doi asasini mafioți, a unui boxer, a unui gangster și a soției sale și a unei perechi de bandiți de restaurant se împletesc în patru povești despre violență și mântuire.



Regia
Quentin Tarantino

Actori în rolurile principale
John Travolta, Samuel L. Jackson, Bruce Willis, Uma Thurman, Tim Roth, Amanda Plummer, Ving Rhames, Steve Buscemi, Christopher Walken, Rosanna Arquette, Harvey Keitel, Quentin Tarantino, Laura Lovelace, Phil LaMarr, Frank Whaley, Burr Steers, Paul Calderon, Bronagh Gallagher, Eric Stoltz

Gen
Comedie, Dramă, Crime

Descrierea filmului Pulp Fiction: Comedie neagra, construita eliptic, nonlinear, pe cateva povesti principale, ale caror personaje interactioneaza, sub o forma sau alta. Doi gainari care vor sa jefuiasca un magazin intalnesc doi asasini care au de recuperat un obiect miraculos pentru seful lor, care are o intelegere cu un boxer, pe care acesta n-o respecta. Exista, desigur, o seama de povesti "secundare", care le sustin si le intregesc pe cele principale, intr-o perfecta sfera "tarantineasca"

Filmul Pulp Fiction a câștigat un premiu Oscar la categoria cel mai bun scenariu și a fost nominalizat la cel mai bun film. Actorul John Travolta a fost și el nominalizat la categoria cel mai bun actor în rol principal, iar Samuel L. Jackson a fost nominalizat la categoria cel mai bun actor în rol secundar. Uma Thurman a primit și ea o nominalizare Oscar la categoria cea mai bună actriță în rol secundar, iar regizorul Quentin Tarantino a fost nominalizat la categoria cel mai bun regizor.

La Globurile de Aur, filmul Pulp Fiction a câștigat de asemenea un premiu pentru cel mai bun scenariu, iar nominalizările au fost identice ca la premiul Oscar.

Trailerul filmului Pulp Fiction (1994)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii