Header Ads Widget

Ordinary People (Film de Oscar 1980) Oameni obișnuiți

Film de Oscar online "Oameni obișnuiți" 1980 cu actorii Donald Sutherland, Judd Hirsch și Timothy Hutton. Trailer, Descriere, actori și dată de lansare pentru filmul "Ordinary People".


Drespre filmul Ordinary People (1980) Oameni obișnuiți
Filmul Oameni obișnuiți este un film american dramă psihologică din 1980, regizat de Robert Redford în debutul său regizoral. Scenariul lui Alvin Sargent se bazează pe romanul cu același nume din 1976 al lui Judith Guest. Filmul urmărește dezintegrarea unei familii din clasa de mijloc din Lake Forest, Illinois, în urma morții accidentale a unuia dintre cei doi fii ai lor și a tentativei de sinucidere a celuilalt. În rolurile principale, Donald Sutherland, Mary Tyler Moore, Judd Hirsch și Timothy Hutton.

Filmul Oameni obișnuiți a fost lansat în cinematografe pe 19 septembrie 1980 de Paramount Pictures, cu succes comercial și critic. Recenzii au lăudat regia lui Robert Redford, scenariul lui Sargent și interpretarea distribuției. Filmul, care a încasat 90 de milioane de dolari cu un buget de 6,2 milioane de dolari, a fost ales de National Board of Review drept unul dintre Top 10 filme ale anului și a obținut șase nominalizări la cea de-a 53-a ediție a Premiilor Oscar, câștigând patru categorii: cel mai bun film, cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu adaptat și cel mai bun actor în rol secundar pentru Timothy Hutton (cel mai tânăr beneficiar la 20 de ani). În plus, filmul a câștigat cinci premii la cea de-a 38-a ediție a premiilor Globul de Aur: cel mai bun film - dramă, cel mai bun regizor, cea mai bună actriță (Mary Tyler Moore), cel mai bun scenariu și cel mai bun actor în rol secundar (Timothy Hutton).



Descrierea filmului Oameni obișnuiți / Ordinary People
O familie isi pierde fiul cel mare intr-un accident, tragedie care pune pe tapet probleme ramase latente de ani de zile, fiecare din cei trei supravietuitori confruntandu-se cu ei insisi, in primul rand, dar si cu ceilalti din jur. Calvin, tatal, este un avocat de succes din Chicago, care s-a considerat intotdeauna iubit de familie, insa acum ajunge sa se indoiasca pana si de afectiunea sotiei. Beth, mama, o gospodina perfecta si foarte activa in comunitate, indragita de toata lumea, este o egoista in fond. Conrad, celalalt fiu, care traise tot timpul in umbra fratelui sau, incearca sa se sinucida simtindu-se vinovat si este internat o perioada intr-un spital psihiatric. Dupa moartea lui Berger, familia se zbate in procese de constiinta, iar in centrul unor teribile dezvaluiri se afla Conrad.

Regia
Robert Redford

Actori în rolurile principale
Donald Sutherland, Mary Tyler Moore, Judd Hirsch, Timothy Hutton, M. Emmet Walsh, Elizabeth McGovern, Dinah Manoff, Fredric Lehne, James Sikking, Basil Hoffman, Quinn K. Redeker, Mariclare Costello, Meg Mundy, Adam Baldwin

Genul filmului
Drama

Data de lansare:
19 Septembrie1980

Trailerul filmului Ordinary People (1980) Oameni obișnuiți

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii