Header Ads Widget

Legendele toamnei (Film 1994) Legends of the Fall

Legends of the Fall (Film dramă romantică 1994) Legendele toamnei
Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn, Julia Ormond, Henry Thomas, Karina Lombard

Despre filmul Legends of the Fall: Legendele Toamnei este un film Western epic american din 1994, regizat de Edward Zwick și cu Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn, Julia Ormond și Henry Thomas în rolurile principale. Bazat pe novela cu același titlu din 1979 a lui Jim Harrison, filmul este despre trei frați și tatăl lor care trăiau în sălbăticia și câmpiile din Montana la începutul secolului al XX-lea și despre modul în care viața lor este afectată de natură, istorie, război și dragoste. Perioada de timp a filmului se întinde de la începutul anilor 1900, Primul Război Mondial, până în epoca prohibiției, terminând cu o scurtă scenă plasată în 1963. Filmul a fost nominalizat la trei premii Oscar și câștigat pentru cea mai bună cinematografie (John Toll). Atât filmul, cât și cartea conțin ocazional termeni în limba cornică, familia Ludlow fiind o familie de imigranți cornici.



Descrierea filmului Legendele toamnei
"Trei frati, Alfred cel abil, Tristan aventurierul si Samuel, cel mai vulnerabil, au fost crescuti intr-o ferma in Montana, de tatal lor si o familie de indieni. Soseste Susanah, logodnica lui Samuel, care va fi ucis in curand pe front. Susanah se va casatori in final cu Alfred, care face o cariera politica reusita, insa cel pe care ea il iubeste in secret, este Tristan, plecat la celalalt capat al lumii..." - Dictionnaire des films - 1995 (Larousse)

Regia
Edward Zwick

Actori în rolurile principale
Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn, Julia Ormond, Henry Thomas, Karina Lombard, Gordon Tootoosis, , Paul Desmond, Christina Pickles, Robert Wisden, John Novak, Kenneth Welsh, Bill Dow, Eric Johnson

Gen
Dramă, Romantic, Război, Filme de colecție

Premiera in Romania
1994

Premii: Premiat la Oscar, nominalizat la 4 premii Golden Globes.

Trailerul filmului Legends of the Fall (1994)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii