Header Ads Widget

Prințesa îndărătnică (Film comedie romantică 2001) The Princess Diaries Trailer și detalii

Film biografic și dramă "Prințesa îndărătnică" 2001 cu actorii Julie Andrews, Anne Hathaway și Mandy Moore. Trailer, Descriere, sinopsis și dată de lansare pentru filmul "The Princess Diaries".



Despre filmul Prințesa îndărătnică

Prințesa îndărătnică / The Princess Diaries este un film de comedie american din 2001, produs de Walt Disney Pictures și regizat de Garry Marshall. Bazat liber pe romanul pentru tineri adulți al lui Meg Cabot din 2000, cu același nume, filmul a fost scris de Gina Wendkos și le are în rolurile principale pe Anne Hathaway (debutul ei în lungmetraj) și Julie Andrews, cu o distribuție secundară formată din Héctor Elizondo, Heather Matarazzo, Mandy Moore, Caroline Goodall și Robert Schwartzman. Filmul o urmărește pe Mia Thermopolis (Anne Hathaway), o adolescentă americană timidă care află că este moștenitoarea tronului unui regat european. Sub tutela bunicii ei înstrăinate (Julie Andrews), regina domnitoare a regatului, Mia trebuie să decidă dacă va revendica tronul pe care l-a moștenit sau renunță definitiv la titlul ei.

Lansat pe 3 august 2001, filmul Prințesa îndărătnică / The Princess Diaries a fost un succes comercial neașteptat, încasând peste 165 de milioane de dolari în întreaga lume. În ciuda faptului că a câștigat recenzii mixte pentru intriga și temele sale, performanța lui Anne Hathaway a fost lăudată pe scară largă de criticii de film. Clasându-se printre cele mai profitabile filme din 2001, filmul Prințesa îndărătnică a sfidat așteptările industriei, deoarece experții se așteptau ca filmul să aibă performanțe slabe din cauza ratingului și a subiectului său. Succesul filmului este creditat cu consacrarea lui Anne Hathaway ca actriță și cu reînvierea carierei cinematografice a lui Julie Andrews. O continuare, Prințesa îndărătnică 2 - Nunta / The Princess Diaries 2: Royal Engagement, a fost lansată în 2004, cu un succes similar. O a treia tranșă este în prezent în dezvoltare.



Descrierea sinopsis a filmului Prințesa îndărătnică / The Princess Diaries

Mia Thermopolis (Anne Hathaway) este o adolescentă obișnuită - dulce, puțin tocilă și aproape invizibilă pentru toată lumea, cu excepția mamei ei, a cea mai bună prietenă Lilly (Heather Matarazzo) și a fratelui mai mare al lui Lilly, Michael (Robert Schwartzman). A trece de liceu fără a vomita este o provocare în sine pentru Mia, așa că nu este o veste binevenită când bunica ei înstrăinată, regina Clarisse Renaldi (Dame Julie Andrews), apare din senin și o informează calm că ea este de fapt moștenitorul tronului unei țări europene numită Genovia. Dintr-o dată viața Miei este aruncată într-o suprasolicitare completă. Ea este învățată despre eșarfe, valuri și pere pentru a deveni o prințesă perfectă, ea primește o schimbare de look și un bodyguard și șofer de limuzină pe nume Joe (Hector Elizondo). Lucrurile scapă de sub control atunci când mass-media ajunge să pună mâna pe poveste și dintr-o dată Mia este aruncată în lumina reflectoarelor în ziare și în școală. Pe lângă toate acestea, Mia are de făcut o alegere. Ea trebuie să decidă prin Balul Zilei Independenței al Genoviei dacă dorește să renunțe la revendicarea ei la tron sau să devină Prințesa și moștenitoarea tronului care tatăl ei, Philippe Renaldi (Rene Auberjonois), și bunica își doresc să fie.

Regia
Garry Marshall

Actori în distribuție
Julie Andrews, Anne Hathaway, Mandy Moore, Sandra Oh, Hector Elizondo, Heather Matarazzo, Caroline Goodall, Robert Schwartzman, Erik von Detten, Patrick John Flueger, Sean O'Bryan, Kathleen Marshall, Mindy Burbano, Kimleigh Smith, Elizabeth Gudenrath, Bianca Lopez, Tamara Levinson, Lenore Thomas Douglas, Erik Bragg, Abigail Green-Dove, Meredith Shevory, Anita Marie Curran, Korry Cannon, Cassie Rowell, Chrissy Gilman, Todd Lowe, Joe Unitas, Reggie Stanton, Joel McCrary, Clare Sera

Genul filmului
Comedie, Familie, Romantic

Dată de lansare:
29 iulie 2001

Cunoscut și ca
The Princess Diaries - titlul original, Prințesa îndărătnică - titlul în România

Trailer la filmul Prințesa îndărătnică / The Princess Diaries (2001)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii