Header Ads Widget

Mandy Moore - Biografie, filme și seriale

Un multitalent care a atins un nivel remarcabil de succes de la o varsta frageda atat ca actrita, cat si ca interpreta, MANDY MOORE continua sa accepte provocari si sa se desavarseasca odata cu fiecare proiect la care participa. Mandy Moore se mentine la acelasi nivel de succes si in 2007, cu un nou album si trei lungmetraje gata sa fie lansate pe marile ecrane.



Biografia actriței Mandy Moore

Urmatorul album al lui Mandy Moore reprezinta o directie noua interesanta ca interpretare. Printr-un contract important, Mandy Moore va detine pentru prima data controlul artistic total. Toate melodiile sunt scrise de Mandy Moore in colaborare cu interpretii si compozitorii bine-cunoscuti: Lori McKenna, Rachael Yamagata si The Weepies. Urmeaza sa apara pe 10 aprilie 2007, si e distribuit de The Firm, fiind produs de John Alagia (Dave Matthews, John Mayer).

Mandy Moore va fi vazuta in continuare in comedia romantica in regia lui Ken Kwapis, Permis de căsătorie / License to Wed, alaturi de Robin Williams si de John Krasinski. Subiectul aduce in prim-plan un cuplu de tineri ale caror planuri de nunta sunt intrerupte cand preotul bagacios (Williams) al parohiei familiei miresei le ordona celor doi sa faca un curs pre-nuptial de doua saptamani. Trebuie sa promoveze cursul daca vor sa se casatoreasca la biserica lui. Mirele pica testul si pierde fata, dar lupta s-o recastige. License to Wed urmeaza sa apara pe 4 iulie 2007.

Mandy Moore va surprinde publicul cu rolul ei alaturi de Billy Crudup din Dedication, in regia lui Justin Theroux care si joaca in film. Crudup interpreteaza rolul unui scriitor de carti pentru copii, misogin, fortat sa colaboreze cu o tanara ilustratoare (Mandy Moore) dupa ce partenerul lui si singurul prieten moare. In film mai apar Tom Wilkinson, Mia Farrow si Bob Balaban.

Criticii au apreciat interpretarea ei din filmul mult laudat al lui Brian Dannelly, Saved! / Salvata, pentru compania United Artists. Difuzat in 2004, Mandy Moore joaca rolul fetei credincioase care se foloseste de relatia ei personala cu Iisus pentru a profita de ceilalti, iar acest rol a insemnat un alt pas in evolutia ei ca actrita. Filmul a fost produs de Michael Stipe si de Sandy Stern, si au mai aparut Jena Malone, Eva Amurri, Macaulay Culkin, Patrick Fugit si Mary-Louise Parker.

Alaturi de aceste filme, a mai jucat in filmul lui Richard Kelly, Southland Tales, in care mai joaca Dwayne Johnson, Seann William Scott si Sarah Michelle Gellar; in regia lui Paul Weitz, in American Dreamz / Vise americane, alaturi de Hugh Grant, Willem Dafoe, Jennifer Coolidge, Chris Klein, Judy Greer si Dennis Quaid; in musicalul lui Turturro, Romance & Cigarettes / Dragoste si fum, cu James Gandolfini, Susan Sarandon, Kate Winslet si Mary-Louise Parker; in filmul lui Andy Cadiff, Chasing Liberty / Fiica presedintelui, pentru compania Warner Bros.; si in regia lui Clare Kilner, in How to Deal / Lectii de iubire, pentru compania New Line.

In plus, Mandy Moore si-a imprumutat vocea in comedia de animatie Racing Stripes / Zebra de curse si a jucat alaturi de Shane West in marele succes de box-office al lui Adam Shankman, A Walk to Remember / O iubire de neuitat, pentru Warner Bros., si pentru care a castigat un Premiu MTV Movie, la categoria "Cea mai buna interpretare feminina". A interpretat si patru melodii pentru coloana sonora a filmului.

Mandy Moore si-a facut debutul in lungmetraje odata cu rolul majoretei de liceu arogante, malitioase si populare, in comedia pentru compania Disney, The Princess Diaries / Printesa indaratnica. In regia lui Garry Marshall, in film au mai aparut Julie Andrews, Anne Hathaway si Hector Elizondo.
Pentru televiziune, Mandy Moore a aparut in comedia bine-cunoscuta produsa de NBC Scrubs, in 2006. A mai aparut si ca invitat, interpretandu-se pe sine in serialul produs de HBO, Entourage / Anturaj.

Ca interpreta, Mandy Moore a devenit cunoscuta la nivel national odata cu albumul ei de debut, lansat in 1999, "So Real", care a primit Discul de Platina dupa numai trei luni si a continut single-ul care a ajuns in Top Ten "Candy". Al doilea album al lui Mandy Moore, "I Wanna Be With You" a fost lansat in mai 2000, si a primit si el Discul de Platina. Cel de-al treilea ei album, care-i poarta numele, cu vanzari importante, a continutul single-ul "Cry". In al patrulea ei album, foarte apreciat, "Coverage", lansat pe 21 octombrie 2003, ne prezinta abordari mature si aventuroase intr-o colectie remarcabila de melodii clasice, dintre preferatele ei, ale lui Elton John, Joan Armatrading, Todd Rundgren si Cat Stevens, alaturi de multi altii.

Mandy Moore si-a lansat o linie vestimentara cunoscuta sub numele MBLEM, care cuprinde articole si rochii create de ea. Moore a crescut in Orlando, Florida, iar in prezent locuieste in Los Angeles.

Filmele și serialele actriței Mandy Moore

 2016-2022This Is Us / Asta-i povestea! (Serial)
Rebecca Pearson
 2017-2020Tangled / O poveste încâlcită: Serialul (Serial)
Rapunzel (voce)
 2019Midway / Bătălia de la Midway
Ann Best
 2019Familia mea dementa (Serial)
Courtney (voce)
 2018Ralph Breaks the Internet / Ralph 2: rupe netu'
Rapunzel (voce)
 2017-2018Tangled: Short Cuts (Serial)
Rapunzel (voce)
 2018The Darkest Minds / Minți primejdioase
Cate
 2018Drunk History (Serial)
Clara Barton
 2017Last Week Tonight with John Oliver / Știrile săptămânii cu John Oliver (Serial)
Rebecca Pearson
 2017I'm Not Here / Nu sunt aici
Mom
 2017In adancuri
Lisa
 2017Tangled: Before Ever After / O altă poveste încâlcită (Film TV)
Rapunzel (voce)
 2014-2017Sheriff Callie's Wild West / În Vestul Sălbatic cu Șeriful Callie (Serial)
Sheriff Callie / Callie
 2015Good Session (Film TV)
Lindsay


 2014-2015Red Band Society (Serial)
Dr. Erin Grace
 2013-2015High School USA! (Serial)
Cassandra (voce)
 2014Sofia the First / Sofia Întâi (Serial)
Rapunzel
 2013The Advocates (Film TV)
Shannon Carter
 2013Christmas in Conway / Crăciunul în Conway (Film TV)
Natalie Springer
 2012-2013TRON: Uprising (Serial)
Mara (voce)
 2012Family Trap (Film TV)
Annie
 2012Hotel Noir
Evangeline Lundy
 2011Swinging with the Finkels
Ellie Finkel
 2011Love, Wedding, Marriage / Iubire, nuntă, căsnicie
Ava
 2010Tangled / O poveste încâlcită
Rapunzel (voce)
 2010Grey's Anatomy / Anatomia lui Grey (Serial)
Mary Portman
 2007How I Met Your Mother / Cum am cunoscut-o pe mama voastră (Serial)
Amy
 2007Dedication / O poveste de iubire
Lucy Reilly


 2006Brother Bear 2 / Fratele Urs 2 (Video)
Nita (voce)
 2006The Simpsons / Familia Simpson (Serial)
Tabitha Vixx (voce)
 2006Southland Tales / Așa se va sfârși lumea
Madeline Frost Santaros
 2006American Dreamz / Vise americane
Sally Kendoo
 2006Scrubs / Stagiarii (Serial)
Julie
 2005Romance & Cigarettes / Dragoste și fum
Baby
 2005Entourage / Anturaj (Serial)
Mandy Moore
 2005Racing Stripes / Zebra de curse
Sandy (voce)
 2004Saved! / Salvată
Hilary Faye
 2004Chasing Liberty / Fiica presedintelui
Anna Foster
 2003How to Deal / Lecții de iubire
Halley Martin
 2002Try Seventeen / Incearca 17 ani!
Lisa
 2002A Walk to Remember / O iubire de neuitat
Jamie Sullivan
 2001Dr. Dolittle 2 / Doctor Dolittle 2
Girl Bear Cub (voce)
 1999YTV's Hit List (Serial)
 1996Street Rats

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

Anonim a spus…
e cea mai fru actritzZa ...( parerea mea ) :X:X o adoooor :X:X:
Anonim a spus…
cea mai tare actritza straina ff frumoasa si are o voce d aur...pwp doooolce