Header Ads Widget

Tinerețe fără tinerețe (Film dramă fantastic 2007) Youth Without Youth Trailer și detali

Film dramă și fantezie "Tinerețe fără tinerețe" 2007 cu actorii Tim Roth, Alexandra Maria Lara și Marcel Iureș. Trailer, Descriere, sinopsis și dată de lansare pentru filmul "Youth Without Youth".


Despre filmul Tinerețe fără tinerețe

Tinerețe fără tinerețe / Youth Without Youth este un film dramă fantezie din 2007 scris, produs și regizat de Francis Ford Coppola, bazat pe novela cu același nume a autorului român Mircea Eliade. Filmul este o coproducție între Statele Unite, România, Franța, Italia și Germania. A fost primul film pe care Francis Ford Coppola l-a regizat în zece ani, după The Rainmaker din 1997.

Filmul se deschide în 1938, cu un profesor român bătrân care se gândește la sinucidere. Este lovit de fulger și, în consecință, se trezește întinerit. Ulterior dezvoltă puteri psihice, care atrag atenția agenților naziști. Fuge în Elveția, unde întâlnește o reîncarnare a fostei lui iubită. El descoperă informații atât despre diferitele ei încarnări din trecut, cât și despre potențialul evolutiv al umanității.

Filmul Tinerețe fără tinerețe / Youth Without Youth a avut premiera la Festivalul de Film de la Roma din 2007. Muzica a fost compusă de compozitorul clasic argentinian Osvaldo Golijov. Într-un interviu, Francis Ford Coppola a spus că a realizat filmul ca o meditație asupra timpului și asupra conștiinței, pe care o consideră o „tapisserie schimbătoare a iluziei”, dar a afirmat că filmul poate fi apreciat și ca o frumoasă poveste de dragoste, sau ca un mister.



Descrierea sinopsis a filmului Tinerețe fără tinerețe / Youth Without Youth

Ajunul Crăciunului, 1937, Piatra Neamț, România: Dominic Matei, un profesor de 70 de ani, se gândește la sinucidere. Iubirea vieții sale este moartă și rămâne incapabil să-și ducă la bun sfârșit munca vieții despre originile limbajului. Pe 24 aprilie 1938, duminica Paștelui, ia un tren spre București pentru a se sinucide, dar dintr-o dată este lovit de fulger. După o recuperare lentă, el devine miraculos mai tânăr și dobândește puteri supraomenești. Al Doilea Război Mondial izbucnește și dictatorul fascist al României Ion Antonescu cooperează cu Adolf Hitler. Matei trebuie să fugă în Elveția, pentru că oamenii de știință naziști vor să-i folosească puterile... Câțiva ani mai târziu, întâlnește o femeie care are propria trecere printr-o furtună cu fulgere. Nu numai că Dominic găsește din nou dragostea, dar noile ei abilități dețin cheia cercetării lui... Adaptarea lui Coppola după romanul suprarealist a lui Mircea Eliade este o călătorie misterioasă, romantică, melancolică și plină de umor către limitele exterioare ale spațiului, timpului și identității. Visele devin realitate iar realitatea se simte ca un vis...

Regia
Francis Ford Coppola

Actori în distribuție
Tim Roth, Alexandra Maria Lara, Bruno Ganz, André Hennicke, Marcel Iureș, Alexandra Pirici, Adrian Pintea, Florin Piersic Jr., Mircea Albulescu, Dan Astileanu, Cristian Balint, Dragoș Bucur, Zoltan Butuc, Theodor Danetti, Andrei Gheorghe, Roxana Guttman, Lucian Iancu, Dorina Lazăr, Rodica Lazar, Anamaria Marinca, Hodorog Anton Mihail, Mihai Niculescu, Gelu Nitu, Mirela Oprisor, Alexandru Repan, Rudy Rosenfeld, Dan Sandulescu, Adriana Titieni, Ana Ularu, Andi Vasluianu, Matt Damon, Gheorghe Dinică, Victor Rebengiuc, Cristian Iacob, Oana Pellea, Claudiu Bleonţ, Aliona Munteanu, Alexandru Bindea

Genul filmului
Dramă, Fantastic, Mister

Dată de lansare:
14 decembrie 2007

Cunoscut și ca
Youth Without Youth - titlul original, Tinerețe fără tinerețe - titlul în România

Trailer la filmul Tinerețe fără tinerețe / Youth Without Youth (2007)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii