Header Ads Widget

După 28 de zile (Film horror sf 2002) 28 Days Later Trailer și detalii

Film horror sf "După 28 de zile" 2002 cu actorii Cillian Murphy, Naomie Harris și Brendan Gleeson. Trailer, Descriere, sinopsis și dată de lansare pentru filmul "28 Days Later".


Despre filmul După 28 de zile

După 28 de zile / 28 Days Later este un film britanic de groază post-apocaliptic din 2002 regizat de Danny Boyle și scris de Alex Garland. În film joacă Cillian Murphy în rolul unui curier pe bicicletă care se trezește din comă pentru a descoperi că eliberarea accidentală a unui virus extrem de contagios, care induce agresiune, a provocat prăbușirea societății. Naomie Harris, Christopher Eccleston, Megan Burns și Brendan Gleeson apar în roluri secundare.

Filmul După 28 de zile / 28 Days Later a fost lansat pe 1 noiembrie 2002, cu aprecierea criticii și succesul financiar. Încasând peste 82,7 milioane de dolari în întreaga lume, cu bugetul său modest de 8 milioane de dolari, a devenit unul dintre cele mai profitabile filme de groază din 2002. Recenziile au lăudat regia lui Boyle, interpretările distribuției, scenariul lui Garland, atmosfera și coloana sonoră. În ciuda faptului că Boyle nu îl consideră un film cu zombi, După 28 de zile / 28 Days Later este creditat pentru revigorarea genului zombi al filmului de groază și a influențat o renaștere în deceniul de după lansare, cu drama sa rapidă infectată și condusă de personaje. De la lansare, a fost prezentat în mai multe liste de filme „cele mai bune” și a menținut un număr de urmăritori, în special pe fondul pandemiei de COVID-19 din anii 2020.

Filmul a fost urmat de continuarea din 2007, filmul După 28 de săptămână / 28 Weeks Later, un roman grafic în 2007 intitulat 28 Days Later: The Aftermath, care extinde cronologia focarului, și o serie de benzi desenate din 2009 până în 2011 intitulată 28 Days Later.



Descrierea sinopsis a filmului După 28 de zile / 28 Days Later

Activiștii pentru animale invadează un laborator cu intenția de a elibera cimpanzeii aflați în experimente, infectați cu un virus - un virus care provoacă furie. Activiștii naivi ignoră rugămințile unui om de știință de a ține cuștile închise și rezultatele sunt dezastruoase. Douăzeci și opt de zile mai târziu, protagonistul nostru, Jim, se trezește din comă, singur, într-un spital abandonat. El începe să caute pe oricine dar descoperă că Londra este pustie, aparent fără un suflet viu. După ce a găsit o biserică, care a devenit locuită de zombi el fuge pentru a-și salva viața. Selena și Mark îl salvează din hoardă și îl pun la curent cu măcelul în masă și groaza, în timp ce toată Londra se destrămase. Aceasta este o poveste despre supraviețuire și, în cele din urmă, eroism, cu subtext frumos despre natura sălbatică a omenirii.

Regia
Danny Boyle

Actori în distribuție
Cillian Murphy, Naomie Harris, Brendan Gleeson, Megan Burns, Christopher Eccleston, Noah Huntley, Stuart McQuarrie, Ricci Harnett, Leo Bill, Junior Laniyan, Ray Panthaki, Sanjay Rambaruth, Marvin Campbell, Alex Palmer, Bindu De Stoppani, Jukka Hiltunen, David Schneider, Toby Sedgwick, Christopher Dunne, Emma Hitching, Alexander Delamere, Kim McGarrity, Justin Hackney, Luke Mably, Adrian Christopher, Richard Dwyer, Nick Ewans, Terry John, Paul Kasey, Sebastian Knapp, Nicholas James Lewis, Jenni Lush, Tristan Matthiae, Jeffrey Rann, Joelle Simpson, Al Stokes, Steen Young

Genul filmului
Dramă, Horror, SF

Dată de lansare:
1 noiembrie 2002

Cunoscut și ca
28 Days Later - titlul original, După 28 de zile - titlul în România

Trailer la filmul După 28 de zile / 28 Days Later (2002)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii