Header Ads Widget

Review recenzie la filmul Blonda / Blonde de la Netflix

Review recenzie la filmul Blonda / Blonde produs de Netflix, și care a avut premiera pe 28 Septembrie 2022. Filmul a avut-o în rolul principal pe Ana de Armas, jucând-o pe "blonda" Marilyn Monroe, iar în alte roluri i-am putut vedea pe Adrien Brody, Bobby Cannavale, Xavier Samuel și Julianne Nicholson.


Review recenzie la filmul Blonda / Blonde

Ce film cu adevărat dezamăgitor a fost Blonda / Blonde. Ne oferă o descriere cu adevărat lentă, sterilă și dezarticulată - aproape episodică - a modului în care s-ar fi putut derula viața lui Marilyn Monroe.

Pentru început, nu m-am putut decide dacă Ana de Armas era într-adevăr Lady Gaga sau Scarlett Johansson (ambele s-ar fi achitat mai bine, aș zice) deoarece actrița oferă o performanță desigur intensă, dar remarcabil de lipsită de implicare. Trecem de la un capitol la altul din viața ei împiedicați de un dialog destul de slab și neinspirator și de muzică serios intruzivă, într-un mod care devine din ce în ce mai superficial și lipsit de strălucire.

Tehnica de filmare se străduiește din greu - ne oferă un sentiment de intimitate, dar totul este prezentat într-o manieră atât de stilizată și nenaturală, încât este adesea greu de spus dacă este/a fost o femeie „adevărată”. Căsniciile ei sunt tratate într-o manieră aproape redusă - iar relația ei cu JFK este redusă la ceva destul de incredibil de unilateral și sordid, care nu arată nimic despre cum ar fi putut fi relația lor. Nu are suflet, acest film.

În afară de strălucirea ei - care, chiar și atunci, nu era deloc unică, nu suntem cu adevărat introduși în niciuna dintre nuanțele personajului ei, ne-a lăsat să ghicim o mulțime de timp cum a devenit un astfel de superstar și cum a spiralat atât de inevitabil într-un vârtej de băutură și pastile.

Filmul Blonda / Blonde se bazează într-o măsură considerabilă pe cunoștințele existente ale spectatorului și pe afecțiunea pentru această doamnă cu defecte.

Adrien Brody și Bobby Cannavale nu au prea multe șanse să adauge nimic în ceea ce privește soții ei și relația extrem de speculativă dintre ea și Charlie Chaplin Jr (Xavier Samuel), sau dintre ea și partenerul său ambiguu din punct de vedere sexual Edward G Robinson Jr (Scoot McNairy), deși relația cu ultimul sugerează ceva din existența destul de dezordonată și desfrânată pe care unii au trăit-o la Hollywood, dar, din nou, personajele lor sunt, de asemenea, în mare parte prost scrise și, din nou, suntem lăsați în mare măsură să ne folosim propria imaginație.

Filmul Blonda / Blonde este mult, mult prea lung și după o oră și jumătate, m-am uitat la tavan mult prea des. Vizionabil, cu siguranță, dar o adevărată ocazie ratată de a ne oferi ceva sclipitor și atrăgător despre acest simbol al femeilor.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii