Header Ads Widget

Aimee Lou Wood

Toate filmele, serialele și biografia actriței Aimee Lou Wood cunoscută pentru filmele Living, Sex Education, The Electrical Life of Louis Wain, People, Places and Things și Mary Stuart.



Biografia actriței Aimee Lou Wood

Aimée Lou Wood s-a născut pe 3 februarie 1995 în Stockport, Greater Manchester, Anglia și este o actriță engleză. După roluri incipiente în Mary Stuart (2016–2017) și People, Places and Things (2017), Aimee Lou Wood și-a făcut debutul pe ecran în serialul Sex Education (2019) de la Netflix, care i-a câștigat un premiu de televiziune al Academiei Britanice pentru cea mai bună actriță de comedie din două nominalizări. Ea a câștigat nominalizări la premii pentru rolul principal din piesa Uncle Vanya (2020) și a apărut în filmele The Electrical Life of Louis Wain (2021) și Living (2022).

În 2021, Aimee Lou Wood s-a alăturat juriului British Short Film Awards și a avut onoarea de a anunța câștigătorul mai târziu în acel an. Și-a făcut debutul în lungmetraj în rolul Claire Wain în filmul biografic din 2021 The Electrical Life of Louis Wain, care a câștigat recenzii pozitive din partea criticilor. Ea a obținut primul ei rol principal în film alături de Bill Nighy în filmul de dramă Living al lui Oliver Hermanus, un remake englezesc al filmului japonez Ikiru din 1952, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Sundance din 2022 și a câștigat aprecieri de critică.

Wood a avut o relație cu co-starul ei din serialul Sex Education, Connor Swindells, care în serial îl interpretează pe Adam Groff, din ianuarie 2019 până cândva înainte de martie 2020. Ea s-a luptat cu imaginea corporală, dezvăluind într-un interviu din 2020 acordat revistei Glamour că „Am suferit de dismorfie corporală toată viața... Îmi amintesc, înainte de prima scenă de sex (în Sex Education), m-am gândit: „Corect, bine. Voi începe să mănânc salate în fiecare zi", și pur și simplu nu am făcut-o. Acesta a fost un moment de cotitură pentru mine, luând acea decizie de a spune: „De fapt, nu voi schimba cum arată corpul meu înainte de această scenă pentru că așa arată corpul meu.”

Filmele și serialele actriței Aimee Lou Wood

 Seize Them!
Queen Dagan
 2022Lilith & Eve (Scurt)
Eve
 2022Living
Margaret Harris
 2021On the Edge (Serial)
Jane
 2019-2021Sex Education (Serial)
Aimee Gibbs
 2021The Electrical Life of Louis Wain
Claire Wain
 2020Uncle Vanya
Sonya
 2017Hen (Scurt)
Jess

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii