Header Ads Widget

Rezumat sezonul 5 al serialului Peaky Blinders (Netflix)

Rezumat la cele șase episoade ale sezonului 5 al serialului Peaky Blinders. Recapitulare Peaky Blinders la sezonul 5 în așteptarea sezonului 6 care este programat să apară pe Netflix în 2022.


Rezumat episodul 1 sezonul 5 din serialul Peaky Blinders

29 octombrie 1929. Tommy merge la o cabină telefonică de pe Lickey Hills, unde la telefon Arthur citește o scrisoare din „Angels of Retribution” care spune că ei nici măcar nu au auzit de Peaky Blinders și, prin urmare, nu se sperie de amenințările lor. Tommy îi pune pe Aberama și pe Isiah să le trimită un mesaj și îi spune lui Finn să nu mai participe. Dar Finn, cu dorința de a arăta cine e, li se alătură și în timpul unui schimb de focuri este împușcat în braț.

Între timp, Michael, care conduce Peaky Blinders în Statele Unite, primește un mesaj că Wall Street s-a prăbușit și pleacă la Birmingham cu iubita sa Gina. Tommy primește vestea de la Arthur despre prăbușirea bursei și devine furios după ce află că Michael a rezistat chiar și după ce a fost instruit să nu facă acest lucru. Tommy solicită o ședință a consiliului de administrație în care este clar că Linda este înfuriată de faptul că Tommy l-a făcut pe Arthur președintele companiei, astfel încât să poată menține o imagine curată și să-i lase pe alții să-i facă treaba murdară.

Mai târziu, membrii exclusivi ai Peaky Blinders au o întâlnire de familie la pub-ul Garrison, unde Tommy dezvăluie că Aberama și Isiah au fost trimiși să omoare un proxenet care șantaja un membru înalt al Camerei Lorzilor. În timpul întâlnirii, Polly le spune lui Tommy și Arthur că Ada este însărcinată. La Camera Comunelor, Tommy îl întâlnește pe Oswald Mosley și mai târziu îl amenință pe Lord Suckerby, Lordul care îl însărcinase pe Shelby să-l omoare pe proxenet pentru a-și proteja reputația.

Jurnalistul Michael Levitt îi ia un interviu lui Tommy și îi pune întrebări despre trecutul său, cu scopul de a-i deteriora imaginea de parlamentar, dar Tommy îl depășește amenințându-l că îi dezvăluie homosexualitatea. Levitt este mai târziu ucis de doi bărbați.

Rezumat episodul 2 sezonul 5 din serialul Peaky Blinders

Tommy se trezește și vede o sperietoare pe terenul său agricol îmbrăcată ca el. Confuz și supărat, se apropie de sperietoare unde găsește un bilet și descoperă repede că stă în mijlocul minelor. Cu grijă își croiește drum prin câmp, salvându-și fiul Charles în acest proces și împușcând cu furie minele și sperietoarea.

La conacul lui, Tommy primește un telefon de la căpitanul Swing, care îl informează că l-a capturat pe Michael de la bărbații care se presupune că vor să-l omoare pe Tommy și îl întreabă dacă să-l cruțe sau să-l omoare; conform cererii lui Tommy, Michael este eliberat. La Garnizonă, Arthur și Tommy îl avertizează pe Finn să nu se implice cu arme, iar Tommy îi spune lui Arthur că nu poate dormi pentru că visează că cineva îi vrea coroana și că acesta ar putea fi Michael.

Polly și Arthur merg la stație pentru a-l primi pe Michael, unde acesta o prezintă pe noua sa soție, Gina Gray. Polly îi spune lui Michael să nu se întoarcă acasă până când nu spune adevărul despre ceea ce s-a întâmplat la doc și îi oferă o escortă. Tommy și Ada se întâlnesc cu domnul Mosley, unde Tommy îi spune domnului Mosley că Ada (consilierul politic al lui Tommy) l-a sfătuit să nu se întâlnească cu el, deoarece pare să se îndrepte în direcția fascismului. La garnizoană, Tommy îi spune lui Polly despre visul său cu pisica neagră, ceea ce înseamnă că în apropiere este un trădător.

Michael spune partea lui de poveste, cum că a vrut un martor pentru nunta lui și a Ginei și a găsit un steward de pe un vapor, ai cărui prieteni de la doc au venit la bord și au început să-i spună lui Michael că au un glonț pe numele lui Tommy și că atunci IRA l-a prins și i-au spus că bărbații cu care vorbea erau de fapt Billy Boys. Între timp, într-o pădure, Billy Boys îl împușcă pe Aberama în umăr și îl ucid pe fiul său Bonnie după ce l-au crucificat.

Un Aberama rănit merge la casa lui Tommy împreună cu Johnny Dogs, despre care el crede că este trădătorul, deoarece el și băieții Lee erau singurii care știau despre poziția lor. Înfuriată, Lizzie iese cu o armă și Tommy o calmează.

Rezumat episodul 3 sezonul 5 din serialul Peaky Blinders

Tommy și Polly se îndreaptă către un orfelinat catolic pentru a închide finanțarea după ce au primit rapoarte sumbre despre violențe împotriva copiilor care au dus la sinuciderea unuia prin spânzurare. Aberama Gold, în timp ce se însănătoșește la spital, este dus într-o tabără de țigani de către Polly și i se spune să stea liniștit, dar el nu ascultă ordinele și pleacă în Scoția pentru a duce război împotriva benzii Billy Boys și pentru a se răzbuna pentru moartea lui Bonnie, determinându-l pe Tommy să-i trimită pe Arthur și Johnny Dogs în ajutorul lui Gold.

Arthur, căzut din ce în ce mai adânc în degradare din cauza abuzului de alcool și cocaină, acceptă să meargă în Scoția dar vrea să vorbească cu una dintre prietenele Lindei, pe care ajunge s-o bată, s-o orbească și s-o desfigureze atunci când nu reușește să afle de la ea unde este Linda. Linda dorește să divorțeze de Arthur, dar Lizzie o descurajează. Lizzie i se confesează lui Tommy, lăsându-se să fie folosită de el, iar în schimb Tommy să-i permită Lindei să-i vindece mintea bântuită. Michael continuă să primească ordine degradante ca pedeapsă pentru pierderea averii lui Tommy în accidentul de pe Wall Street.

În ciuda faptului că Ada încearcă să-i schimbe părerea, Gina este neclintită în decizia de a pleca cu Michael înapoi la New York, astfel încât să-și poată lua fiul și încearcă să o convingă pe Polly să meargă cu ei. Mosley, într-o întâlnire cu Tommy, Arthur și Michael, își folosește influența și întârzie investigațiile privind uciderea domnului Levitt pentru a-l constrânge pe Tommy să se alăture Uniunii Britanice a Fasciștilor, care va fi în curând creată.

Tommy acceptă fără tragere de inimă să se infiltreze în organizația lor și să devină un informator. În Scoția, Aberama Gold și oamenii săi au o confruntare violentă cu un grup de Billy Boys, care se termină cu Gold turnând gudron fierbinte asupra unuia dintre ei și jurând răzbunare împotriva lui Jimmy McCavern pentru uciderea fiului său. În dimineața următoare, McCavern și Billy Boys caută răzbunare împotriva lui Gold printr-un raid în tabăra lui, doar pentru a descoperi că au fost prinși în capcana cu grenade plantate de Gold și Arthur, grenade care ucid câțiva dintre oamenii lui McCavern.

Rezumat episodul 4 sezonul 5 din serialul Peaky Blinders

Tommy și Arthur se întâlnesc cu Chang, (un om de afaceri din Triada chinezească care folosește un asasin deghizat în prostituată pentru a-l ține pe Finn sub amenințarea armei) pentru a discuta despre un transport de opiu profitabil, a cărui valoare i se promite că va compensa pierderile din accidentul de pe Wall Street.

Tommy se întâlnește cu Jimmy McCavern pentru a încheia un armistițiu, mai ales având în vedere legătura lor reciprocă cu Oswald Mosley și se folosește de asta pentru a testa transportul de opiu. Pentru a păstra armistițiul, Tommy îl obligă pe Aberama Gold să-și rețină pornirea de răzbunare, oferindu-i în schimb căsătoria cu Polly.

Oswald, într-o întâlnire cu Tommy, îi mărturisește că știe despre trecutul lui Lizzie ca prostituată și, drept răspuns, Tommy îi spune lui Oswald că este la curent cu afacerile acestuia cu cumnata lui și mama vitregă a soției sale. Tommy, în ciuda faptului că a încercat să-și mențină locul în Camera Comunelor și acordul cu Mosley, continuă să halucineze despre Grace, până aproape de a se sinucide, pe măsură ce îi mărturisește Adei, care la rândul ei îi sugerează să se retragă din afacerea cu opiu.

Într-o expoziție privată plină de evenimente de pe moșia lui Tommy, la care participă și Mosley, Gold o cere în căsătorie pe Polly, iar ea acceptă; Michael îi spune Ginei că va prelua afacerea cu opiu a lui Blinders și, atrasă de suma de bani pe care o vor câștiga, Gina acceptă; Arthur este confruntat de Linda, care încearcă să-l împuște ca răzbunare pentru că Arthur i-a desfigurat prietena, dar este împușcată de Polly.

Rezumat episodul 5 sezonul 5 din serialul Peaky Blinders

Tommy, Polly și Arthur au grijă de rana Lindei, iar pe măsură ce aceasta își revine, ea abandonează ideea de a-l ucide pe Arthur. Mosley folosește scena de la capătul Lacului Lebedelor pentru a ține un discurs pasional cu privire la apariția mișcării fasciste în Marea Britanie, la care sunt martori toți Shelby.

Tommy încearcă să furnizeze informații și dovezi unui Ben Younger ezitant, care îl informează că atât guvernul, Ministerul Apărării, cât și Secțiunea D îl sprijină cu toții pe Mosley, deoarece îl consideră un bastion împotriva unei posibile insurgențe comuniste. În timp ce pleacă cu dovezi, Ben este ucis de o bombă în mașina lui, care ucide și un copil care joacă fotbal pe stradă.

Tommy o informează pe Ada despre moartea lui Ben, care la rândul ei dezvăluie că Ben nu era conștient de sarcina ei cu copilul său. Arthur, Charlie, Curly, Aberama Gold și Isiah merg să-l întâlnească pe Chang și să încarce opiu în barca lor, dar sunt atacați la sosire de atacatori necunoscuți care au aflat de înțelegerea lui Chang cu Tommy. Tommy se întâlnește cu Barney, un prieten vechi din Primul Război Mondial și îl ajută să scape din azilul de nebuni în care este închis, în schimbul asasinării lui Mosley.

Rezumat episodul 6 sezonul 5 din serialul Peaky Blinders

Tommy este chemat la Camera Comunelor de Winston Churchill, care îl întreabă despre apartenența sa la partidul fascist, iar Tommy îl informează că este o infiltrare. La o întâlnire, Michael și Gina încearcă să propună o restructurare totală a companiei Peaky Blinders, dar Tommy o ceartă și Michael în răspuns, declară rebeliune deschisă, fiind dat afară din Peaky Blinders.

Mai târziu, mătușa Polly demisionează din companie. La garnizoană, Tommy și Arthur îl execută pe barmanul Micky, după ce s-a descoperit că el a fost cel care a informat atât despre întâlnirea lui Ben Younger cu Tommy înainte de moartea acestuia, cât și despre ambuscada lui Arthur de la Londra. Tommy călătorește apoi la Margate pentru a cere ajutorul lui Alfie Solomons, în a organiza o revoltă la mitingul lui Mosley ca acoperire pentru asasinat.

Finn îi dezvăluie accidental planul de asasinare lui Billy Grade, care dă un telefon chiar dacă primește mită pentru tăcerea sa. La miting, Tommy o salvează pe Jessie de la a fi arestată, în timp ce comuniștii încearcă un protest. Totuși, planul de asasinat merge prost, deoarece Barney, care se pregătește să tragă, este executat de o persoană necunoscută cu un pistol cu amortizor, iar Aberama Gold este ucis când încearcă să-l omoare pe Jimmy McCavern.

Mitingul lui Mosley este un succes, iar Tommy are o cădere nervoasă după aceea. A doua zi, în ceața de dimineață, agonia lui legată de evenimentele de seara trecută și apariția lui Grace îl fac pe Tommy să devină isteric, țipând în timp ce ține un pistol îndreptat spre cap, intenționând să se sinucidă.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii