Header Ads Widget

Peaky Blinders (Serial Netflix 2013) trailer și detalii

Serial Netflix de crime și dramă "Peaky Blinders" 2013, cu actorii Cillian Murphy, Paul Anderson și Helen McCrory - Trailer oficial, descriere, dată de lansare, episoade și actorii care joacă în serialul "Peaky Blinders".

Pe scurt despre serialul Netflix, Peaky Blinders: Peaky Blinders este un serial britanic de televiziune din genul dramă și crime, creat de Steven Knight. Amplasat în Birmingham, Anglia, serialul urmărește isprăvile bandei de infractori Peaky Blinders, bazată pe o bandă de tineri urbană reală cu același nume, care a fost activă în oraș din anii 1890 până la începutul secolului al XX-lea.



Peaky Blinders are o distribuție de ansamblu, condusă de Cillian Murphy, Helen McCrory și Paul Anderson, în rolurile Tommy Shelby, Elizabeth „Polly” Gray și, respectiv, Arthur Shelby, membrii seniori ai bandei. Sam Neill, Iddo Goldberg, Tom Hardy, Paddy Considine, Adrien Brody, Aidan Gillen, Annabelle Wallis, Charlotte Riley, Sam Claflin, Stephen Graham și Anya Taylor-Joy au, de asemenea, roluri recurente în diferite momente ale serialului. Spectacolul a avut premiera pe 12 septembrie 2013, transmis pe BBC Two până la a patra serie, apoi a trecut pe BBC One pentru a cincea și viitoarea serie a șasea.

Cel de-al cincilea sezon a avut premiera pe BBC One pe 25 august 2019 și s-a terminat pe 22 septembrie 2019. Netflix, în cadrul acordului cu Weinstein Company și Endemol, a obținut drepturile de a lansa Peaky Blinders în Statele Unite și în întreaga lume. În ianuarie 2021, a fost anunțat că seria șase va fi ultima.

Sinopsis: O familie de gangsteri, plasată în Anglia anilor 1900, centrată pe o bandă care coase lame de ras în vârfurile șepcilor și pe șeful lor fioros Tommy Shelby.

Actorii principali ai serialului Peaky Blinders - după numărul de episoade în care au jucat:
Cillian Murphy, Paul Anderson, Helen McCrory, Sophie Rundle, Ned Dennehy, Finn Cole, Ian Peck, Natasha O'Keeffe, Harry Kirton, Joe Cole, Packy Lee, Annabelle Wallis, Kate Phillips, Aimee-Ffion Edwards, Tony Pitts, Jordan Bolger, Sam Neill, Tom Hardy, Benjamin Zephaniah, Aidan Gillen, Charlie Murphy, Anya Taylor-Joy, Sam Claflin, Dave Simon, Adrien Brody, Iddo Goldberg, Charlotte Riley, Alfie Evans-Meese, Noah Taylor, Daryl McCormack, Alexander Siddig

Regizori: Anthony Byrne, Colm McCarthy, Tim Mielants, David Caffrey, Otto Bathurst, Tom Harper

Creatori: Steven Knight

Genul filmului serial: Crime, Dramă

Număr de episoade pe sezon: 6 episoade

Număr de sezoane: 6 - ultimul va fi lansat în 2022

Data de lansare serial: 12 September 2013

Lansare serial în România:

Unde poate fi văzut serialul în România: pe Netflix

Cunoscut și ca:

Producători: Caryn Mandabach Productions, Tiger Aspect Productions, British Broadcasting Corporation (BBC)

Distribuitor în România: Netflix

Țara: Marea Britanie

Descriere serial Peaky Blinders: Peaky Blinders este o epopee centrată pe o familie de gangsteri de origine irlandeză-română, care are loc în Birmingham, Anglia, începând cu 1919, la câteva luni după încheierea Primului Război Mondial în noiembrie 1918. Povestea se concentrează pe gașca Peaky Blinders și pe ambiția lor și șeful extrem de viclean Tommy Shelby (Murphy). Banda intră în atenția maiorului Chester Campbell (Sam Neill), un detectiv-inspector șef în cadrul Royal Irish Constabulary, trimis de Winston Churchill din Belfast, unde fusese trimis să curețe orașul de cei din Armata Republicană Irlandeză, comuniști, bande și criminali comuni. Winston Churchill (interpretat de Andy Nyman în sezonul 1 și Richard McCabe în sezonul 2) l-a acuzat de suprimarea dezordinii și revoltelor din Birmingham și de recuperarea unui depozit de arme furate menit să fie expediat în Libia. Prima serie se încheie pe 3 decembrie 1919 – „Black Star Day”, evenimentul în care Peaky Blinders intenționează să preia terenurile de pariuri ale lui Billy Kimber la cursele Worcester.

Al doilea sezon îi are în centru atenției pe Peaky Blinders care inteționează să-și extindă organizația criminală în „Sud și Nord, menținând în același timp o fortăreață în locul natal Birmingham. Începe în 1921 și se termină cu un punct culminant la hipodromul Epsom pe 31 mai 1922 – Ziua Derby-ului.

Cel de-al treilea sezon începe și se termină în 1924, deoarece îl urmărește pe Tommy și gașca lui intrând într-o lume și mai periculoasă, pe măsură ce se extind din nou, de data aceasta la nivel internațional. Al treilea sezon îi prezintă și pe părintele John Hughes (Paddy Considine), care este implicat într-o organizație anticomunistă; Ruben Oliver (Alexander Siddig), un pictor pe care Polly îl angajează să-i picteze portretul; Ducesa Rusă Tatiana Petrovna (Gaite Jansen); și Linda Shelby (Kate Phillips), noua soție a lui Arthur.

Al patrulea sezon începe în Ajunul Crăciunului 1925 și se termină în urma grevei generale din mai 1926, Tommy folosindu-se de Jessie Eden pentru informare și fiind ales ca membru al Parlamentului în 1927.

Al cincelea sezon începe doi ani mai târziu, pe 29 octombrie 1929 (Marțea Neagră) și se termină pe 7 decembrie 1929, în dimineața după un miting condus de liderul fascist Oswald Mosley.

Trailer la filmul serial Peaky Blinders (2013)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii