Header Ads Widget

Review la serialul Aproape de Mine - Stay Close (serial Netflix 2021)

Review recenzie la serialul Aproape de Mine (în engleză Stay Close) produs de Netflix în 2021. Serialul Aproape de Mine a fost lansat pe Netflix în data de 31 decembrie 2021 și este bazat pe romanul Harlan Coben din 2012 cu același titlu.



Aproape de Mine urmărește viața unui foto-jurnalist, a unei mame de fotbal și a unui detectiv de omucideri care este tulburată de un eveniment teribil din trecut. În roluri principale îi găsim pe actorii Cush Jumbo, James Nesbitt, Richard Armitage, Eddie Izzard, Jo Joyner, Youssef Kerkour, Sarah Parish și Daniel Francis.

Recenzie review la serialul Netflix Aproape de Mine

Există o piață deosebit de entuziastă pentru lucrările adaptate ale lui Harlan Coben, motiv pentru care Netflix a lansat deja câteva seriale bazate pe unele dintre ele și se pare că nu are de gând să încetinească prea curând. Am avut Nevinovat (El Inocente) în limba spaniolă în aprilie al anului trecut, și Străinul din umbră - The Stranger în limba engleză în 2020 și, posibil, alte câteva dintre ele de care am uitat. În cea mai mare parte, toate serialele funcționează la fel, pline de vieți secrete, trecuturi întunecate și finaluri de episoade terminate în suspans unul după altul. Dar, chiar și după standardele bine stabilite ale acestor lucruri, serialul Aproape de mine este deosebit de nebun, un thriller fulgerător, extrem de capabil, care funcționează în principal prin suprasolicitare senzorială și nu oferă niciodată un răspuns clar.

Oricum, iată configurația pentru serialul Aproape de mine: Megan (Cush Jumbo) este o femeie aparent fericită, cu o casă drăguță, un soț și copii, dar care, totuși, are un trecut întunecat și secret care ajunge literalmente la ușa ei sub forma unui bilet adresat lui „Cassie”. Expeditorul este Lorraine (Sarah Parish), un vechi asociat al lui Megan, care dezvăluie că Stewart Green, dispărut în prezent, s-a „întors” și o caută pe Cassie. Dar Stewart ar trebui să fie mort! Începe astfel un mister întortocheat care, în decursul unui episod, îi leagă și pe Detectivul Broome (James Nesbitt), care nu a reușit să-l găsească niciodată pe Stewart și investighează în prezent dispariția similară a lui Carlton Flynn, care pare să fi dispărut din același loc la 17 ani distanță, un fotograf pe nume Ray (Richard Armitage, care a fost și în The Stranger), care se pare că a surprins din neatenție imagini cu Carlton într-un loc misterios din pădure și care ar putea avea o viață trecută conectată cu Megan/Cassie și chiar cu fiica cea mare a lui Megan, care ar fi putut fi unul dintre ultimii oameni care l-au văzut pe Carlton înainte ca acesta să dispară. Doamne, ce încâlceală!

Deoarece există opt episoade din serialul Aproape de mine, ar putea fi o surpriză să afli că toate acestea sunt stabilite doar în unul dintre ele. Sau, poate că nu. Oricum, acesta este un mister cu multe lucruri care se întâmplă și este atât de evident că, practic, tot ceea ce ni s-a spus până acum va fi relevant pe termen lung. Faptul că există chiar și o ordine perceptibilă este un steag roșu și pentru mine. Că pot să unesc mai mult sau mai puțin ceea ce s-a întâmplat și cui, până la sfârșitul primului episod, sugerează că probabil ne îndreptăm spre mai mult de o grămadă de situații bizare în viitorul apropiat și cine știe dacă chiar și un serial cu această distribuție solidă poate susține acel nivel de nebunie de gen telenovelă.

Este o distribuție solidă, totuși, chiar dacă tonul fluctuant face dificil să-l iei în serios pe detectivul James Nesbitt aparent destul de promiscuu. Dar un Cush Jumbo frenetic este o ancoră emoțională puternică, iar Richard Armitage face o treabă bună ca fotograf cu straturi ascunse. Este evident că toată lumea este conectată și că toate sunt conectate cel puțin parțial printr-o întindere ciudată de pădure pe care continuăm să o vizităm atât în flashback-uri, cât și în zilele noastre. Există mai mult decât suficient – poate prea mult – mister aici pentru a susține un grup dornic de vizionare binge și, să fim sinceri, serialul Aproape de mine va avea unul. Dacă totul se va încheia sau nu într-un mod satisfăcător, este în mare parte lipsit de sens. Este vorba despre călătorie, nu despre destinație, iar călătoria are loc la 100 de km pe oră. Puneți-vă centurile.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii