Header Ads Widget

Mank (Film biografic dramă Netflix 2020) Trailer și detalii

Film biografic și dramă "Mank" 2020 cu actorii Gary Oldman, Amanda Seyfried și Lily Collins. Trailer subtitrat în limba română, Descriere, sinopsis, listă actori și dată de lansare pentru filmul "Mank".


Despre filmul Mank

Mank este un film dramă biografic american din 2020 despre scenaristul Herman J. Mankiewicz și dezvoltarea lui a scenariului pentru filmul Citizen Kane din 1941. A fost regizat de David Fincher, pe baza unui scenariu scris de regretatul său tată Jack Fincher și a fost produs de Ceán Chaffin, Douglas Urbanski și Eric Roth. În distribuție joacă Gary Oldman în rolul principal, alături de Amanda Seyfried, Lily Collins, Arliss Howard, Tom Pelphrey, Sam Troughton, Ferdinand Kingsley, Tuppence Middleton, Tom Burke, Joseph Cross, Jamie McShane, Toby Leonard Moore, Monika Gossman și Charles Dance.

David Fincher a intenționat inițial să facă filmul Mank după ce a terminat filmul The Game (1997), cu Kevin Spacey și Jodie Foster ca protagonisti, dar proiectul nu s-a concretizat înainte ca Jack Fincher să moară în 2003. În cele din urmă, proiectul a fost anunțat oficial în iulie 2019, iar filmările au avut loc în jurul orașului Los Angeles din noiembrie 2019 până în februarie 2020. Pentru a aduce un omagiu filmelor din anii 1930, Mank a fost filmat în alb-negru folosind camere video RED.

Filmul Mank a avut o lansare limitată în cinematografe pe 13 noiembrie 2020 și a început difuzarea pe Netflix pe 4 decembrie. În România, filmul Mank a fost lansat pe 4 decembrie 2020 subtitrat pe platforma de streaming Netflix România. Filmul a primit recenzii pozitive din partea criticilor, care au lăudat regia lui Fincher, precum și actoria (în special Gary Oldman și Amanda Seyfried), cinematografia, valorile producției și partitura muzicală. Filmul a câștigat zece nominalizări la cea de-a 93-a ediție a premiilor Oscar, inclusiv cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor (Gary Oldman) și cea mai bună actriță în rol secundar (Amanda Seyfried), și a câștigat pentru cel mai bun design de producție și cea mai bună imagine. A primit șase nominalizări la cea de-a 78-a ediție a premiilor Globul de Aur, inclusiv cel mai bun film – dramă.

Sinopsis la filmul Mank

Hollywood-ul anilor 1930 este reevaluat prin ochii scenaristului alcoolic Herman J. Mankiewicz, în timp ce se străduie să termine scenariu filmului „Citizen Kane”.



Descrierea sinopsis a filmului Mank / The Father

În 1940, studioul de film RKO 1940 îl angajează pe Orson Welles, în vârstă de 24 de ani, sub un contract care îi oferă controlul creativ deplin asupra filmelor sale. Pentru primul său film, el îl cheamă pe Herman J. Mankiewicz, alcoolist, să scrie scenariul. Filmul respectiv este „Citizen Kane” și aceasta este povestea cum a fost scris.

Regia
David Fincher

Actori în distribuție
Gary Oldman, Amanda Seyfried, Lily Collins, Tom Pelphrey, Arliss Howard, Tuppence Middleton, Monika Gossmann, Joseph Cross, Sam Troughton, Toby Leonard Moore, Tom Burke, Charles Dance, Ferdinand Kingsley, Jamie McShane, Jack Romano, Adam Shapiro, John Churchill, Jeff Harms, Derek Petropolis, Sean Persaud, Paul Fox, Tom Simmons, Nick Job

Genul filmului
Biografic, Comedie, Dramă

Dată de lansare în România:
4 decembrie 2020 subtitrat pe platforma de streaming Netflix România.

Cunoscut și ca
Mank - titlul original, Mank - titlul în România

Filmul a fost nominalizat la Premiul Oscar 2021

Trailer subtitrat la filmul Mank (2020)


Trailerul subtitrat în limba română la filmul biografic Mank (2020) cu actorii Gary Oldman, Amanda Seyfried, Lily Collins, Tom Pelphrey, Arliss Howard, Tuppence Middleton, Monika Gossmann și Joseph Cross și produs de Netflix.



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii