Header Ads Widget

Forma apei (Film de Oscar fantezie romantic 2017) The Shape of Water Trailer și detalii

Film fantezie și romantic "Forma apei" 2017 cu actorii Sally Hawkins, Michael Shannon și Richard Jenkins. Trailer, Descriere, sinopsis, listă actori și dată de lansare pentru filmul "The Shape of Water".


Despre filmul Forma apei

Forma apei / The Shape of Water este un film fantasy romantic din 2017 regizat de Guillermo del Toro și scris de del Toro și Vanessa Taylor. În rolurile principale joacă actorii Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg și Octavia Spencer. Amplasat în 1962, Baltimore, Maryland, filmul urmărește un custode mut dintr-un laborator guvernamental de înaltă securitate care se îndrăgostește de o creatură amfibiană umanoidă capturată și decide să-l ajute să scape de moartea sigură adusă de mâna unui colonel rău. Filmările au avut loc în locația din Ontario, Canada, din august până în noiembrie 2016.

Filmul de fantezie și romantism Forma apei / The Shape of Water a fost proiectat în cadrul competiției principale în cadrul celui de-al 74-lea Festival Internațional de Film de la Veneția, unde a avut premiera pe 31 august 2017 și a fost distins cu Leul de Aur. A fost proiectat și la Festivalul Internațional de Film de la Toronto din 2017. A început o lansare limitată în două cinematografe din New York City la 1 decembrie 2017, înainte de a se extinde pe 22 decembrie 2017 și a încasat 195 de milioane de dolari în întreaga lume.

Filmul Forma apei / The Shape of Water a fost apreciat de critici, care i-au lăudat actoria, scenariul, regia, imaginile, designul de producție, cinematografia și partitura muzicală. Institutul American de Film l-a selectat drept unul dintre primele zece filme din 2017. Filmul a fost nominalizat pentru treisprezece premii principale la cea de-a 90-a ediție a Premiilor Oscar, câștigând patru, inclusiv cel mai bun film și cel mai bun regizor pentru Guillermo del Toro, și a primit numeroase alte premii. A fost al doilea film fantasy care a câștigat cel mai bun film, după Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui / The Lord of the Rings: The Return of the King (2003). O romanizare Guillermo de del Toro și Daniel Kraus a fost publicată pe 6 martie 2018.

Sinopsis la filmul Forma apei

Într-o unitate de cercetare secretă în anii 1960, o femeie de serviciu singuratică formează o relație unică cu o creatură amfibie care este ținută în captivitate.



Descrierea sinopsis a filmului Forma apei / The Shape of Water

Elisa este o femeie mută, izolată, care lucrează ca femeie de curățenie într-un laborator guvernamental ascuns, de înaltă securitate, în 1962, Baltimore. Viața ei se schimbă pentru totdeauna când descoperă secretul clasificat al laboratorului -- o creatură misterioasă, cu solzi, din America de Sud, care trăiește într-un rezervor de apă. Pe măsură ce Elisa dezvoltă o legătură unică cu noul ei prieten, ea află curând că soarta și supraviețuirea ei se află în mâinile unui agent guvernamental ostil și a unui biolog marin.

Regia
Guillermo del Toro

Actori în distribuție
Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Octavia Spencer, Michael Stuhlbarg, Doug Jones, David Hewlett, Nick Searcy, Stewart Arnott, Nigel Bennett, Lauren Lee Smith, Martin Roach, Allegra Fulton, John Kapelos, Morgan Kelly, Marvin Kaye, Dru Viergever, Wendy Lyon, Cody Ray Thompson, Diego Fuentes, Madison Ferguson, Jayden Greig, Karen Glave, Danny Waugh, Dan Lett, Deney Forrest, Brandon McKnight, Clyde Whitham, Jonelle Gunderson, Cameron Laurie

Genul filmului
Dramă, Fantastic, Romantic

Dată de lansare:
31 august 2017

Cunoscut și ca
The Shape of Water - titlul original, Forma apei - titlul în România

Trailer la filmul Forma apei / The Shape of Water (2017)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii