Header Ads Widget

"The Revenant" o capodopera moderna - review

Se ia viziunea regizorului Alejandro Gonzalez Inarritu, se combina cu cinematografia lui Emmanuel Lubezki si se amesteca cu interpretarea minunata a lui Leonardo DiCaprio si Tom Hardy. Ce credeti ca iese? "The Revenant" un film extraordinar.


De la o drama din zilele noastre "Birdman", regizorul Iñárritu trece direct la un western epic inspirat din faptele reale ale lui Hugh Glass in peisajul de iarna din America anilor 1820. Filmul a câstigat o oarecare notorietate la mijlocul lui 2015 pentru problemele sale de productie si prin urmare, au fost considerate unele din cele mai provocatoare filmari din istoria cinematografiei. Si pe buna deptate.

Filmul se deschide cu sunetul linistitor de apa curgatoare, impingand publicul într-o stare aproape meditativa, apoi loveste cu o scena de actiune care te scoate repede din amorteala si te face sa fii cat mai atent.
Asta a fost un mic spoiler si nu voi mai continua, lasandu-va pe voi sa descoperiti ce se intampla.

Acest film evoca reactii puternice din partea publicului si o face foarte bine, facand spectatorul sa se uite cu groaza sau cu rasuflarea taiata la scenele de violenta viscerala. Daca va uitati la "The Revenant" cu asteptarile si atitudinea potrivita, filmul vă va da fiori asa cum cum nici un alt film nu a mai facut-o.

Lubezki a dovedit ca este unul dintre cei mai buni cineasti ai cinematografiei moderne si folosirea luminii naturale in detrimentul luminii artificale intareste si mai mult acest lucru.

Machiajul, regia, editarea, estetica vizuala, si, desigur, performanta actoriceasca a lui DiCaprio (sper si castigarea Oscarului), face din filmul "The Revenant" un deliciu vizual pentru cei care apreciaza cinema-ul si de asemenea pentru cei care vor doar sa absoarba peisajele imense si justitia poetica a lui Iñárritu.

Acest film este pentru mine o capodopera moderna, un film mai mult decat excelent.

Acesta este un review trimis de Alexandru, unul dintre cititorii acestui site. Este la primul review asa ca fiti intelegatori.
Multumim!

Daca doriti sa trimiteti un review al unui film sau orice alt articol legat de film, o puteti face pe adresa nikkoss29@yahoo.com
Review-urile trebuie scrise de voi.








Trimiteți un comentariu

0 Comentarii