Header Ads Widget

Spotlight (Film de Oscar 2015)

Film 2015 "Spotlight" - Trailer oficial, descriere, data de lansare, regizori si actorii care joaca in filmul "Spotlight". Actorii principali in filmul "Spotlight" sunt: Rachel McAdams si Liev Schreiber.

Despre filmul Spotlight

Spotlight este un film dramă biografic american din 2015 regizat de Tom McCarthy și scris de McCarthy și Josh Singer. Filmul urmărește echipa „Spotlight” a The Boston Globe, cea mai veche unitate de jurnaliști de investigație și investigația acesteia asupra cazurilor de abuz sexual pe scară largă și sistemic asupra copiilor din zona Boston de către numeroși preoți romano-catolici. Deși intriga a fost originală, este vag bazată pe o serie de povești ale echipei Spotlight care i-au adus The Globe în 2003 Premiul Pulitzer pentru serviciul public. Filmul are o distribuție care îi include pe Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, John Slattery și Stanley Tucci, cu Brian d'Arcy James, Liev Schreiber și Billy Crudup în roluri secundare.

Spotlight a fost prezentat în secțiunea din afara competiției a celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Veneția, la Festivalul de Film Telluride și în secțiunea Prezentări speciale a Festivalului Internațional de Film de la Toronto 2015. A fost lansat pe 6 noiembrie 2015 de Open Road Films și a încasat 98 de milioane de dolari în întreaga lume. A primit laude critice pe scară largă, criticii lăudând performanțele distribuției, acuratețea istorică și scenariul; a câștigat numeroase premii ale breslelor și ale asociațiilor criticilor și a fost desemnat unul dintre cele mai bune filme ale anului 2015 de diverse publicații. Spotlight a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film, împreună cu cel mai bun scenariu original, dintr-un total de șase nominalizări, devenind primul câștigător pentru cel mai bun film de la The Greatest Show on Earth (1952) care a câștigat doar un alt Oscar. Filmul a câștigat și premiul Screen Actors Guild pentru performanță remarcabilă a unei distribuții într-un film.




Actori în filmul Spotlight: Rachel McAdams, Liev Schreiber, Mark Ruffalo, Michael Keaton, Stanley Tucci, Billy Crudup, John Slattery, Len Cariou, Jamey Sheridan, Christopher Gallagher

Regizor: Thomas McCarthy

Scenaristi: Josh Singer, Thomas McCarthy

Genul filmului: Biografic, Dramă, Istoric, Thriller

Data de lansare:
In America - 6 Noiembrie 2015
In Romania - 26 Februarie 2016

Tip Ecran: normal

AKA: Il caso Spotlight

Producator: First Look Media

Descrierea filmului Spotlight

Una dintre cele mai vechi și de mai încredere instituții din lume trece printr-o criză puternică în urma unei invesigații jurnalistice de un an. Echipa de reporteri ”Spotlight” de la ziarul Boston Globe a descoperit cum timp de zeci de ani Biserica Catolică a abuzat de putere, fiind implicată în ilegalități la cel mai înalt nivel de guvernământ în orașul Boston. Ancheta lor le-a adus un Premiu Pulitzer și a creat un val de reacții în întreaga lume.

Oscar pentru cel mai bun film.
Filmul Spotlight a castigat 2 premii Oscar din 6 nominalizări - Oscar 2016. 3 nominalizari la Globul de Aur 2016.

Trailerul filmului Spotlight - 2015



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii