Header Ads Widget

Scenariu pentru happy-end (Film comedie romantic 2012) Silver Linings Playbook Trailer și detalii

Film comedie romantică "Scenariu pentru happy-end" 2012 cu actorii Bradley Cooper, Jennifer Lawrence și Robert De Niro. Trailer, Descriere, sinopsis, listă actori și dată de lansare pentru filmul "Silver Linings Playbook".


Despre filmul Scenariu pentru happy-end

Scenariu pentru happy-end / Silver Linings Playbook este un film american de comedie romantică din 2012, scris și regizat de David O. Russell. Filmul a fost bazat pe romanul lui Matthew Quick din 2008, The Silver Linings Playbook. În rolurile principale joacă actorii Bradley Cooper și Jennifer Lawrence, alături de Robert De Niro, Jacki Weaver, Anupam Kher, Chris Tucker, John Ortiz și Julia Stiles în roluri secundare.

Povestea are loc în Ridley Park, Pennsylvania. Bradley Cooper îl joacă pe Patrizio „Pat” Solitano Jr., un bărbat cu tulburare bipolară care este eliberat dintr-un spital de psihiatrie și se mută înapoi cu părinții săi (Robert De De Niro și Jacki Weaver). Pat este hotărât să-și recâștige soția înstrăinată. Întâlnește o tânără văduvă, Tiffany Maxwell (Jennifer Lawrence), care se oferă să-l ajute să-și recapete soția dacă se înscrie la un concurs de dans cu ea. Cei doi devin mai apropiați pe măsură ce se antrenează, iar Pat, tatăl lui și Tiffany își examinează relațiile unul cu celălalt în timp ce fac față situațiilor lor.

Filmul de comedie și dramă romantică Scenariu pentru happy-end / Silver Linings Playbook a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Toronto din 2012 pe 8 septembrie 2012 și a fost lansat în Statele Unite pe 16 noiembrie 2012. Filmul a fost apreciat de critici, cu laude mari atrase de regia lui Russell și de interpretarile lui Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De De Niro și Jacki Weaver. A fost un succes comercial la box office, încasând peste 236 de milioane de dolari în întreaga lume.

Beneficiar de mai multe premii, filmul Scenariu pentru happy-end / Silver Linings Playbook a primit opt nominalizări la cea de-a 85-a ediție a Premiilor Oscar, inclusiv cel mai bun film, cel mai bun regizor și cel mai bun scenariu adaptat. A devenit primul film de la Roșii / Reds (1981) nominalizat la Premiul Oscar pentru cele patru categorii de actorie și primul de la O fată de milioane / Million Dollar Baby (2004) nominalizat la Big Five Oscars, Jennifer Lawrence câștigând Premiul Oscar pentru Cea mai bună Actriță, devenind a doua cea mai tânără câștigătoare la categoria cea mai bună actriță din istoria Oscarului. A primit, de asemenea, patru nominalizări la Globul de Aur, Jennifer Lawrence câștigând cea mai bună actriță – comedie sau film muzical; trei nominalizări la BAFTA, cu Russell câștigând cel mai bun scenariu adaptat; patru nominalizări la Screen Actors Guild, Jennifer Lawrence câștigând Performanță remarcabilă a unui actor de gen feminin într-un rol principal; și cinci nominalizări la Independent Spirit Award, câștigător la patru categorii, inclusiv cel mai bun film.



Descrierea sinopsis a filmului Scenariu pentru happy-end / Silver Linings Playbook

După ce și-a pierdut slujba și soția și a petrecut timp într-o instituție psihică, Pat Solatano (Bradley Cooper) ajunge să locuiască cu părinții săi (Robert De Niro, Jacki Weaver). El vrea să-și refacă viața și să se reîntâlnească cu soția sa, dar părinții lui ar fi fericiți dacă ar împărtăși obsesia lor pentru Philadelphia Eagles. Lucrurile se complică atunci când Pat o întâlnește pe Tiffany (Jennifer Lawrence), care se oferă să-l ajute să reia legătura cu soția sa, dacă va face ceva foarte important pentru ea în schimb.

Regia
David O. Russell

Actori în distribuție
Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Jacki Weaver, Julia Stiles, Chris Tucker, Anupam Kher, John Ortiz, Shea Whigham, Paul Herman, Dash Mihok, Matthew Russell, Cheryl Williams, Patrick McDade, Brea Bee, Mary Regency Boies, Phillip Chorba, Anthony Lawton, Patsy Meck, Maureen Torsney-Weir, Jeff Reim, Fritz Blanchette, Rick Foster, Bonnie Aarons, Ted Barba

Genul filmului
Comedie, Dramă, Romantic

Dată de lansare:
8 septembrie 2012

Cunoscut și ca
Silver Linings Playbook - titlul original, Scenariu pentru happy-end - titlul în România

Trailer la filmul Scenariu pentru happy-end / Silver Linings Playbook (2012)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii