Header Ads Widget

Kung Fu Panda (Film animație 2008) cu Jack Black si Angelina Jolie

Film animație și comedie "Kung Fu Panda" 2008 cu actorii Jack Black, Angelina Jolie și Jackie Chan. Trailer, Descriere, sinopsis și dată de lansare pentru filmul animat "Kung Fu Panda".


Despre filmul Kung Fu Panda

Kung Fu Panda este un film american de comedie și arte marțiale animat pe computer din 2008, produs de DreamWorks Animation și distribuit de Paramount Pictures. Prima ediție din seria de filme Kung Fu Panda, a fost regizat de John Stevenson (în debutul său în regie) și co-regizat de Mark Osborne, după un scenariu al echipei de scriitori formată din Jonathan Aibel și Glenn Berger și o poveste de Ethan Reiff și Cyrus Voris. Filmul are în distribuție vocile lui Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Ian McShane, Seth Rogen, Lucy Liu, David Cross, Randall Duk Kim, James Hong, Dan Fogler, Michael Clarke Duncan și Jackie Chan. Filmul, plasat într-o versiune a Chinei antice populată de animale antropomorfe, se concentrează pe un panda ciufulit pe nume Po (Jack Black), un pasionat de kung-fu. Când un leopard de zăpadă notoriu pe nume Tai Lung (McShane) se anunță că va scăpa de la închisoarea Chorh-Gom, Po este numit fără să vrea „Războinicul Dragonului” – un erou profetizat demn să citească un pergament despre care se spune că dă cititorului său putere nelimitată.

Filmul de desene animate Kung Fu Panda a fost lansat în cinematografe în România pe 4 iulie 2008. Filmul a primit recenzii pozitive pentru animație, teme mature, umor, fidelitate față de mediul și tradiția chinezească, partitură, secvențe de acțiune și scriere. Kung Fu Panda s-a deschis în 4.114 cinematografe și a încasat 20,3 milioane de dolari în ziua deschiderii și 60,2 milioane de dolari în weekend-ul de deschidere, ceea ce a dus la locul unu la box office și devenind cea mai mare deschidere a DreamWorks pentru un film care nu e continuare. Până la sfârșitul difuzării sale, Kung Fu Panda a avut încasări de 631,7 milioane de dolari cu un buget de 130 de milioane de dolari, făcându-l al treilea film de animație cu cele mai mari încasări din 2008 și cel mai mare film de animație al anului la nivel mondial, plus că a avut al patrulea cel mai mare weekend de deschidere pentru un film DreamWorks la box office american și canadian, în spatele francizei Shrek.

Kung Fu Panda a fost nominalizat la Premiul Oscar, precum și la premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film de animație. Cu toate acestea, a pierdut ambele premii în fața filmului animat WALL-E. Succesul lui Kung Fu Panda a dat naștere unei francize multimedia cu două continuări, filmele Kung Fu Panda 2 (2011) și Kung Fu Panda 3 (2016); un al patrulea film este în dezvoltare cu o dată de lansare în 2024. În Plus, Netflix a realizat un serial numit Kung Fu Panda: Cavalerul dragon / Kung Fu Panda: The Dragon Knight și a avut premiera în România pe platformă în data de 14 iulie 2022.



Descrierea filmului Kung Fu Panda

În Kung Fu Panda Jack Black este Po the Panda, un sărman ospătar într-un restaurant de tăieţei, care este înnebunit după karate, dar al cărui fizic nu-i permite să practice acest sport.

De fapt, Po este definit ca fiind cel mai leneş animal din întreaga Chină antică. Iar asta este o problemă, deoarece duşmani puternici sunt la graniţele ţării, iar toate speranţele se adună în profeţia care îl desemnează tocmai pe Po drept "The Chosen One" (Alesul) pentru a salva situaţia.

Un grup de maeştri în arte marţiale vor avea nevoie de o centură neagră la răbdare, pentru a-l transforma pe acest leneş într-un luptător, înainte de a fi prea târziu.

Vedeți și trailerul la filmul de animație Kung Fu Panda 3 (2016)

Actori:
Jack Black, Angelina Jolie, Ian McShane, Dustin Hoffman, Jackie Chan, Randall Duk Kim, Lucy Liu, Seth Rogen, David Cross, James Hong, Dan Fogler, Michael Clarke Duncan, Wayne Knight, Kyle Gass, JR Reed, Laura Kightlinger, Tanya Haden, Stephen Kearin, Mark Osborne, John Stevenson, Jeremy Shipp, Melissa Cobb, Kent Osborne

Regizor:
John Stevenson, Mark Osborne

Genul filmului:
Actiune, Animatie, Comedie, Familie

Data lansare (SUA): 06 Iunie 2008
Data lansare (Romania): 04 Iulie 2008

Trailer la filmul Kung Fu Panda (2008)




Filme noiLista actori, Recenzii filme si seriale, Filme cu Zombi, Top 100 serialeTop seriale de acțiune, Filme cu James Bond, Seriale noi Netflix 2021 si 2022,

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii