Header Ads Widget

Taisul gloriei (2007)


Blades of Glory

Probabil ca nicaieri nu este mai evidenta in sport legatura dintre performanta si eleganta decat in arena campionatului mondial de patinaj artistic pe perechi - ridicarile, sariturile, piruetele. Punctajul maxim este obtinut din combinatia de forta si experienta, curaj si arta, musculatura si rafinament. Este o lume eleganta, un univers rafinat, un loc nobil populat de crème de la crème a elitei patinajului.

Sau cel putin asa ar fi trebuit sa fie...

Cand laudarosul Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) intra pe patinoar, el este vedeta, alunecand usor pe gheata si lasand in urma lui tipetele fanelor sale.

Singurul competitor care isi poate compara notele cu cele ale lui Michaels este copilul minune Jimmy MacElroy (Jon Heder). Michaels si MacElroy s-au mai intalnit anterior in etapele finale ale concursurilor, dar ultima data cand au ajuns fata-in-fata la Campionatul Mondial - luptandu-se pentru ocuparea primului loc - a fost o situatie foarte greu de suportat, iar rivalitatea care dura de atata timp s-a transformat intr-o lupta imposibil de stapanit. Incaierarea ce a urmat nu numai ca a dus la incendierea neajutoratei mascote a Campionatului Mondial, dar i-a adus pe cei doi sportivi intr-o situatie inimaginabila: Chazz si Jimmy sunt chemati in fata consiliului de conducere sportiva a concursului unde li se retrag medaliile de aur obtinute si li se interzice pe viata sa mai intre in activitatea competitionala sportiva.

Acum, dupa trei ani si jumatate, cei doi incearca sa-si faca loc intr-o lume fara concursuri de patinaj. Michaels s-a transformat intr-un betiv si un petrecaret, patinand costumat intr-un vrajitor al diavolului in spectacole pe gheata, iar MacElroy a fost exilat in departamentul de patine al unui lant de magazine de articole sportive.

Un fan infocat al lui MacElroy descopera o chichita - cei doi au fost suspendati din concursurile individuale. Dar exista si categoria perechi. Pentru a patina din nou, tot ce au de facut Chazz si Jimmy este sa lase de-o parte divergentele din trecut si sa-si uneasca fortele - astfel sa devina prima pereche barbat/barbat din istoria patinajului artistic care sa concureze la proba de perechi a acestui sport.

Regia
Josh Gordon, Will Speck

In rolurile principale
Will Ferrell, Jon Heder, Amy Poehler

Gen
Comedie, Sport

Premiera in Romania
03.08.2007

Colectie filme

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii