Header Ads Widget

Nașul (Film de Oscar 1972) The Godfather

Film de Oscar online "Nașul" 1972 cu actorii Al Pacino, Marlon Brando și James Caan. Trailer, Descriere, actori și dată de lansare pentru filmul "The Godfather".


Despre filmul Nașul / The Godfather
Nașul este un film polițist epic american din 1972 regizat de Francis Ford Coppola, care a scris scenariul împreună cu Mario Puzo, bazat pe cel mai bine vândut roman cu același nume al lui Puzo din 1969. Filmul îi are în distribuție pe Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Richard Castellano, Robert Duvall, Sterling Hayden, John Marley, Richard Conte și Diane Keaton. Este prima parte din trilogia Nașul. Povestea, care se întinde din 1945 până în 1955, povestește despre familia Corleone sub patriarhul Vito Corleone (Brando), concentrându-se pe transformarea fiului său cel mic, Michael Corleone (Al Pacino), din străin reticent al familiei la șef nemilos al mafiei.

The Godfather a avut premiera la Loew's State Theatre pe 14 martie 1972 și a fost lansat pe scară largă în Statele Unite pe 24 martie 1972. A fost filmul cu cele mai mari încasări din 1972 și au fost pentru o vreme cele mai mari încasări ale unui film realizat vreodată, câștigând între 246 și 287 de milioane de dolari la box office. Filmul a primit aprecieri universale din partea criticilor și a publicului, cu elogii pentru interpretări, în special cele ale lui Marlon Brando și Al Pacino, regia, scenariul, cinematografia, montajul, partitura și portretizarea mafiei. Nașul a acționat ca un catalizator pentru carierele de succes ale lui Coppola, Pacino și alți relativ nou-veniți în distribuție și echipă. Filmul a revitalizat și cariera lui Brando, care scăze în anii 1960, iar el a continuat să joace în filme precum Last Tango in Paris, Superman și Apocalypse Now.

La cea de-a 45-a ediție a Premiilor Oscar, filmul a câștigat cel mai bun film, cel mai bun actor (Brando) și cel mai bun scenariu adaptat (pentru Puzo și Coppola). În plus, celelalte șapte nominalizări la Oscar au inclus Al Pacino, James Caan și Robert Duvall pentru cel mai bun actor în rol secundar și Coppola pentru cel mai bun regizor. De la lansare, Nașul a fost considerat pe scară largă drept unul dintre cele mai mari și mai influente filme realizate vreodată, în special în genul gangsterilor. A fost selectat pentru conservare în Registrul Național de Film al Bibliotecii Congresului din SUA în 1990, fiind considerat „semnificativ din punct de vedere cultural, istoric sau estetic” și este clasat pe locul al doilea cel mai mare film din cinematografia americană (după Citizen Kane) de American Film Institut. A fost urmată de continuarea Nașul partea a II-a (1974) și Nașul partea a III-a (1990).



Regia
Francis Ford Coppola

Actori în rolurile principale
Al Pacino, Marlon Brando, James Caan, Richard S. Castellano, Robert Duvall, Sterling Hayden, John Marley, Richard Conte, Al Lettieri, Diane Keaton, Abe Vigoda, Talia Shire, Gianni Russo, John Cazale, Rudy Bond, Al Martino

Gen
Crime, Drama

Descrierea filmului Nașul / The Godfather
"Filmul Nasul, realizat cu consilieri de specialitate, aduce pe ecran povestea ascensiunii, a decaderii si a noii ascensiuni a unei familii mafiote din New York. Nasul inseamna trei ore de film dur, adesea socant, un portret realist si necrutator al cartelului crimei organizate devenit omniprezent in SUA, creionat fara nici o retinere. Toti actorii sunt uimitori si creeaza personaje de neuitat, pana si in rolurile secundare."

Trailerul filmului The Godfather (1972) Nașul

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii