Header Ads Widget

Schindler's List (Film de război 1993) - Lista lui Schindler

Film de Oscar despre război "Lista lui Schindler" - Trailerul, descrierea, data de lansare, regizorii si actorii care joaca in filmul "Schindler`s List". Actorii principali in filmul "Schindler's List": Liam Neeson si Ben Kingsley.
Film premiat cu 7 premii Oscar si cu 3 premii Golden Globes.

Pe scurt despre filmul Lista lui Schindler: În Polonia ocupată de germani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, industriașul Oskar Schindler devine treptat îngrijorat de forța de muncă evreiască, după ce a fost martor la persecuția lor de către naziști.



Actori în distribuție: Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall, Thomas Morris, Jonathan Sagall, Embeth Davidtz, Malgorzata Gebel, Shmuel Levy, Mark Ivanir, Béatrice Macola, Andrzej Seweryn, Friedrich von Thun, Krzysztof Luft, Norbert Weisser, Adi Nitzan, Miri Fabian, Anna Mucha, Albert Misak, Aldona Grochal

Regizor: Steven Spielberg

Scenaristi: Steven Zaillian, Thomas Keneally

Genul filmului: Biografic, Dramă, Istoric, Război

Data de lansare:
In America - 15 Decembrie 1993
In Romania -

Descrierea filmului Lista lui Schindler: Povestea adevarata a lui Oscar Schindler, un industrias german, care a ales sa-si "investeasca" averea strinsa in timpul razboiului in salvarea a citorva sute de evrei. Filmul este o marturie emotionanta despre ororile razboiului si despre alterarea caracterelor umane in timp de razboi. Razboiul este placa turnanta in jurul careia se desfasoara actiunea si intriga filmului, reprezentind o cale de mintuire pentru unii si condamnare pentru altii. Daca nu l-ati vazut inca, aveti toate motivele sa-l vizionati.

Lista lui Schindler, o capodopera cinematografica, castigatoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor, a cucerit atat criticii de arta cat si publicul. Filmul prezinta o poveste adevarata a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat si un profitor dar care reuseste sa salveze vietile a mai bine de 1100 de evrei in timpul Holocaustului.


Citeste cartea Lista lui Schindler

Trailerul filmului biografic și de război "Lista lui Schindler - Schindler`s List" (1993)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii