Header Ads Widget

Diamantul sângeriu (2006) Blood Diamond cu Leonardo DiCaprio si Jennifer Connelly

Film acțiune "Diamantul sângeriu" 2006 cu actorii Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly și Djimon Hounsou. Trailer, Descriere, sinopsis și dată de lansare pentru filmul "Blood Diamond".


Despre filmul Diamantul sângeriu / Blood Diamond

Diamantul sângeriu / Blood Diamond este un thriller american de acțiune din 2006, regizat și co-produs de Edward Zwick și cu Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly și Djimon Hounsou în rolurile principale. Titlul se referă la diamantele pline de sânge, care sunt diamante extrase în zonele de război și vândute pentru a finanța conflicte și, prin urmare, pentru profitul lorzilor războiului și companiilor de diamante din întreaga lume.

Amplasat în timpul războiului civil din Sierra Leone din 1991-2002, filmul prezintă o țară sfâșiată de lupta dintre loialiștii guvernamentali și forțele insurgente. De asemenea, prezintă multe dintre atrocitățile acelui război, inclusiv amputarea de către rebeli a mâinilor civililor pentru a-i descuraja să voteze la alegerile viitoare.

Sfârșitul filmului, în care are loc o conferință cu privire la diamantele de sânge, se referă la o întâlnire istorică care a avut loc la Kimberley, Africa de Sud, în 2000. A dus la dezvoltarea Schemei de certificare a procesului Kimberley, care a căutat să certifice originea diamantelor brute pentru a reduce comerțul cu diamante de conflict; schema de certificare a fost abandonată în mare parte ca fiind ineficientă.

Filmul Diamantul sângeriu / Blood Diamond a primit în principal recenzii pozitive, cu laude îndreptate către interpretarea lui Leonardo DiCaprio și Djimon Hounsou. Filmul a încasat 171 de milioane de dolari în întreaga lume și a primit cinci nominalizări la premiile Oscar, inclusiv cel mai bun actor pentru Leonardo DiCaprio și cel mai bun actor în rol secundar pentru Djimon Hounsou. Leonardo DiCaprio a primit o nominalizare la premiul Globul de Aur în categoria cel mai bun actor – film dramatic (nominalizat în acel an la aceeași categorie și pentru filmul Cârtița / The Departed). În plus, Leonardo DiCaprio și Djimon Hounsou au fost nominalizați pentru cel mai bun actor masculin într-un rol principal și cel mai bun actor masculin într-un rol secundar la a 13-a ediție a Screen Actors Guild Awards.



Descrierea filmului Diamantul sângeriu

In contextul razboiului civil care a aruncat Sierra Leone in haos in anii '90, Blood Diamond/Diamantul sangeriu este povestea lui Danny Archer (Leonardo DiCaprio), un fost mercenar din Zimbabwe, si a lui Solomon Vandy (Djimon Hounsou), un pescar din tribul Mende. Amandoi sunt africani, dar trecutul lor este cat se poate diferit. Destinul ii arunca pe acelasi drum in momentul in care pornesc amandoi pentru a recupera un rar diamant roz, genul de piatra pretioasa in stare sa-ti transforme viata... sau sa-i puna capat.

Solomon, care a fost luat din familia sa si obligat sa lucreze in minele de diamante, gaseste o extraordinara piatra pretioasa, pe care o ascunde asumandu-si un risc imens. El stie ca, daca va fi prins, va fi ucis instantaneu. Dar el mai stie ca diamantul ii va oferi mijloacele pentru a-si salva sotia si fetitele de la o viata de refugiat, iar pe fiul sau, Dia, de la o soarta si mai rea, aceea de copil soldat.

Archer, care pana atunci si-a castigat traiul traficand diamante pentru arme, afla de piatra ascunsa a lui Solomon in timp ce este inchis pentru contrabanda. El stie ca un astfel de diamant e o sansa care apare o data in viata, suficient de valoros pentru a-i asigura plecarea din Africa si din cercul de violenta si coruptie in care a intrat de bunavoie.

Aici intra in scena Maddy Bowen (Jennifer Connelly), o jurnalista americanca idealista, venita in Sierra Leone pentru a afla adevarul din spatele conflictelor armate si pentru a dezvalui coruptia marilor producatori de diamante, mai preocupati de profit decat de principii. Maddy are nevoie de Archer ca sursa pentru materialele ei, dar isi da seama curand ca el are mai mare nevoie de ea.

Cu ajutorul ei, Archer si Solomon se lanseaza intr-un periculos periplu prin teritoriile controlate de rebeli. Archer are nevoie de Solomon pentru a gasi si recupera valorosului diamant roz, iar Solomon este in cautarea a ceva mult mai valoros... fiul sau.

Regizat de Edward Zwick, drama de actiune "Diamantul sangeriu" beneficiaza de interpretarile urmatoarelor vedete: nomalizatul la Oscar Leonardo DiCaprio ("The Aviator"), castigatoarea premiului Oscar Jennifer Connelly ("A Beautiful Mind") si nominalizatul la premiul Oscar Djimon Hounsou ("In America"). Scenariul a fost scris de Charles Leavitt, dupa o idee de Leavitt si C. Gaby Mitchell.

Regia
Edward Zwick

Actori în rolurile principale
Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly, Djimon Hounsou, Kagiso Kuypers, Arnold Vosloo, Antony Coleman, Benu Mabhena, Anointing Lukola, David Harewood, Basil Wallace, Jimi Mistry, Michael Sheen, Marius Weyers, Stephen Collins, Ntare Guma Mbaho Mwine, Bouba Badiane, Ato Essandoh, Percy Matsemela, Ronnie Nyakale, Tony Kgoroge, Nick Reding, Klemens Becker, Akin Omotoso

Genul filmului
Acțiune, Dramă, Thriller

Premiera în România
26.01.2007

Trailer la filmul Diamantul sângeriu (2006) Blood Diamond



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii