Header Ads Widget

The Departed (Film de Oscar 2006) Cârtiţa

Film thriller câștigător al premiului Oscar pentru cel mai bun film (2006) "Cârtiţa" cu actorii Leonardo DiCaprio, Matt Damon și Jack Nicholson. Trailer, detalii, descriere și lansare pentru filmul "The Departed".


Despre filmul Cârtiţa / The Departed

The Departed este un thriller epic american din 2006 regizat de Martin Scorsese și scris de William Monahan. Este atât un remake al filmului din 2002 din Hong Kong, Infernal Affairs, cât și vag bazat pe Boston Winter Hill Gang din viața reală; personajul Colin Sullivan se bazează pe agentul corupt FBI John Connolly, în timp ce personajul Frank Costello se bazează pe gangsterul irlandez-american Whitey Bulger. Filmul îi are în distribuție pe Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson și Mark Wahlberg, alături de Martin Sheen, Ray Winstone, Vera Farmiga și Alec Baldwin în roluri secundare.

Filmul are loc la Boston. Șeful mafiei irlandeze Frank Costello (Nicholson) îl plantează pe Colin Sullivan (Damon) ca spion în cadrul poliției de stat din Massachusetts; simultan, poliția desemnează un polițist sub acoperire Billy Costigan (DiCaprio) să se infiltreze în echipajul lui Costello. Când ambele părți realizează situația, Sullivan și Costigan încearcă fiecare să descopere identitatea celeilalte cârtițe înainte de a fi descoperiți.

The Departed a fost un succes critic și comercial și a câștigat mai multe premii, inclusiv patru premii Oscar la cea de-a 79-a ediție a Premiilor Oscar ale Academiei: la categoriile cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu adaptat și cel mai bun montaj de film. A devenit primul și, până în prezent, singurul câștig al lui Martin Scorsese pentru cel mai bun regizor; Mark Wahlberg a fost, de asemenea, nominalizat pentru cel mai bun actor în rol secundar. Filmul a primit, de asemenea, șase nominalizări la cea de-a 64-a ediție a premiilor Globul de Aur, șase nominalizări la cea de-a 60-a ediție a premiilor Academiei Britanice de Film și două nominalizări la cea de-a 13-a ediție a Screen Actors Guild Awards. Leonardo DiCaprio a fost nominalizat la premiul Globul de Aur pentru Cel mai bun actor – Dramă (nominal, de asemenea, în acel an la aceeași categorie pentru filmul Diamantul sângeriu / Blood Diamond), Premiul BAFTA pentru cel mai bun actor într-un rol principal și Premiul Screen Actors Guild pentru interpretare remarcabilă a unui actor masculin într-un rol secundar pentru performanța sa.



Despre premiul luat de filmul Cârtița și Sinopsis


The departed (Cartita) este filmul care a castigat Premiul Oscar anul trecut.
Cu siguranta un film foarte bun care merita premiul acordat de academia de film, dar dupa parerea mea un film mult mai bun este "Blood diamond".
The departed, un film care scoate in evidenta calitatile actoricesti ale lui Leonardo di Caprio.
Premiul acordat filmului "Cartita" este poate si o recunoastere a talentului regizoral al lui Martin Scorsese, ignorat pana acum la acordarea premiilor pentru cel mai bun regizor.

In Cartita actiunea este data de razboiul dintre politie si clanul mafiot condus de Frank Costello (Jack Nicholson). Crescut intr-o familie de mafioti, tanarul politist Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) a ajuns cartita ideala, omul care poate fi infiltrat de politie in mafie.
Tot ce trebuie sa faca Costigan este sa ii castige increderea liderului mafiot Costello si sa ii ajute pe detectivii implicati in caz (Mark Wahlberg si Martin Sheen) sa il infunte.
Insa ceea ce nu stiau politistii era ca si Costello avea o cartita in politie, chiar pe ofiterul SIU insarcinat cu prinderea clanului mafiot.
Si totusi "The departed" ramane unul din cele mai bune filme.

Detaliile tehnice ale filmului Cârtița

Actori: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen, Ray Winstone, Vera Farmiga, Anthony Anderson, Alec Baldwin, Kevin Corrigan, James Badge Dale, David O'Hara, Mark Rolston, Robert Wahlberg, Kristen Dalton

Regizor: Martin Scorsese

Scenaristi: William Monahan, Alan Mak

Genul filmului: Crimă, Mister, Thriller

Data de lansare:
In America - 6 Octombrie 2006
In Romania - 3 Noiembrie 2006

Tip Ecran: normal

AKA: Los infiltrados

Producator: Warner Bros., Plan B Entertainment, Initial Entertainment Group (IEG)

Descriere filmului Câtița / The Departed

“Cartita” este plasat in sudul Bostonului, acolo unde Departamentul de Politie al statului Massachusetts a declarat un razboi total, menit sa distruga varfurile crimei organizate. Ideea este sa se puna capat domniei puternicului cap al mafiei, Frank Costello, actionandu-se din interiorul structurii mafiote. Un tanar novice, Billy Costigan, care a crescut in sudul Bostonului, este cel desemnat sa se infiltreze in cercurile mafiei conduse de Costello. In timp ce Billy isi da silinta sa castige increderea lui Costello, un alt tanar politist venit de pe strazile din „sud”, Colin Sullivan, se afirma cu repeziciune in departamentul de politie al statului.

Fiind promovat in Sectia de Investigatii Speciale, Colin face parte dintr-o mana de politisti de elita a caror misiune este sa-l distruga pe Costello. Insa ceea ce nu stiu superiorii sai este ca acest Colin lucreaza de fapt pentru Costello, informandu-l pe seful crimei organizate despre fiecare pas pe care urmeaza sa-l faca politia. Atunci cand atat gangsterii, cat si politia, realizeaza ca o “cartita” s-a infiltrat printre ei, Billy si Colin se afla intr-un continuu pericol de a fi prinsi si dati pe mana dusmanului si fiecare trebuie sa se grabeasca sa descopere identitatea celuilalt pentru a se salva la timp.

Trailerul filmului The Departed - 2006 - Cârtiţa



Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

Anonim a spus…
Nu e de Oscar.