Header Ads Widget

Poveste din Philadelphia (Film comedie romantică 1940) The Philadelphia Story Trailer și detalii

Film comedie romantică "Poveste din Philadelphia" 1940 cu actorii Cary Grant, Katharine Hepburn și James Stewart. Trailer, Descriere, sinopsis și dată de lansare pentru filmul "The Philadelphia Story".


Despre filmul Poveste din Philadelphia

Poveste din Philadelphia / The Philadelphia Story este un film american de comedie romantică din 1940 regizat de George Cukor și cu Cary Grant, Katharine Hepburn, James Stewart și Ruth Hussey în rolurile principale. Bazat pe piesa omonimă de pe Broadway din 1939 a lui Philip Barry, filmul este despre o femeie din înalta societate ale cărei planuri de nuntă sunt complicate de sosirea simultană a fostului ei soț și a unui jurnalist de revistă tabloid. Personajul principal al piesei – interpretat de Katharine Hepburn în film – a fost inspirat de Helen Hope Montgomery Scott (1904–1995), o femeie din înalta societate din Philadelphia, cunoscută pentru trăsăturile ei, care s-a căsătorit cu un prieten al dramaturgului Barry.

Nominalizat la șase premii Oscar, filmul a câștigat două: James Stewart pentru cel mai bun actor și Donald Ogden Stewart pentru cel mai bun scenariu adaptat. MGM a refăcut filmul în 1956 ca un musical, reintitulat High Society, cu Bing Crosby, Grace Kelly și Frank Sinatra. Poveste din Philadelphia / The Philadelphia Story a fost produs de Joseph L. Mankiewicz și a fost selectat pentru conservare în Registrul Național de Film al Statelor Unite în 1995.



Descrierea sinopsis a filmului Poveste din Philadelphia / The Philadelphia Story

Această comedie romantică clasică se concentrează pe Tracy Lord (Katharine Hepburn), o doamnă din Philadelphia care s-a despărțit de soțul ei, C.K. Dexter Haven (Cary Grant), datorită atât băuturii sale, cât și naturii ei prea solicitante. În timp ce Tracy se pregătește să se căsătorească cu bogatul George Kittredge (John Howard), ea se încrucișează atât cu Dexter, cât și cu reporterul curios Macaulay Connor (James Stewart). Neclară despre sentimentele ei pentru toți cei trei bărbați, Tracy trebuie să decidă pe cine iubește cu adevărat.

Regia
George Cukor

Actori în distribuție
Cary Grant, Katharine Hepburn, James Stewart, Ruth Hussey, John Howard, Roland Young, John Halliday, Mary Nash, Virginia Weidler, Henry Daniell, Lionel Pape, Rex Evans, King Baggot, Hillary Brooke, Veda Buckland, Lita Chevret, Russ Clark

Genul filmului
Comedie, Romantic

Dată de lansare:
5 decembrie 1940

Trailer la filmul Poveste din Philadelphia / The Philadelphia Story (1940)


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii