Header Ads Widget

Noaptea morților vii (Film horror 1968) Night of the Living Dead Trailer și detalii

Film horror și thriller "Noaptea morților vii" 1968 cu actorii Duane Jones, Judith O'Dea și Karl Hardman. Trailer, Descriere, sinopsis și dată de lansare pentru filmul "Night of the Living Dead".


Despre filmul Night of the Living Dead

Noaptea morților vii / Night of the Living Dead este un film american de groază independent din 1968, regizat, filmat și montat de George A. Romero, cu un scenariu de John Russo și Romero și cu Duane Jones și Judith O'Dea în roluri principale. Povestea urmărește șapte oameni care sunt prinși într-o fermă rurală din vestul Pennsylvaniei, care este atacată de un grup din ce în ce mai mare de strigoi, care mănâncă carne.

După ce au dobândit experiență prin regia de reclame de televiziune și filme industriale pentru compania lor de producție The Latent Image din Pittsburgh, George A. Romero și prietenii săi John Russo și Russell Streiner au decis să-și împlinească ambițiile de a face un lungmetraj. Alegând să facă un film de groază care să valorifice interesul comercial contemporan pentru gen, au format un parteneriat cu Karl Hardman și Marilyn Eastman de la Hardman Associates, numit Image Ten. După ce a evoluat prin mai multe schițe, scenariul final al lui Russo și Romero a tras influență în primul rând din romanul I Am Legend al lui Richard Matheson din 1954. Filmările au avut loc între iulie 1967 și ianuarie 1968, în principal pe locația din Evans City; în afară de echipa Image Ten, distribuția și echipa era formată din prieteni și rude, actori locali și amatori și locuitori din zonă. Deși filmul a fost debutul său regizoral, Romero a folosit multe dintre tehnicile de filmare de gherilă pe care le-a perfecționat în munca sa comercială și industrială pentru a finaliza filmul cu un buget de aproximativ 100.000 de dolari.

În urma premierei sale cinematografică la Pittsburgh, pe 1 octombrie 1968, filmul Noaptea morților vii / Night of the Living Dead a încasat în cele din urmă 12 milioane de dolari pe plan intern și 18 milioane USD la nivel internațional, câștigând de peste 250 de ori bugetul său și făcând-o una dintre cele mai profitabile producții cinematografice realizate vreodată la acel timp. Lansat cu puțin timp înainte de adoptarea sistemului de rating al Motion Picture Association of America, violența și sângerarea explicită a filmului au fost considerate inovatoare și fără precedent pentru vremea respectivă, ceea ce a dus la controverse larg răspândite și recenzii negative la lansarea sa inițială. În cele din urmă, a câștigat un cult și aclamații în rândul criticilor și a apărut pe listele celor mai mari și mai influente filme realizate vreodată de publicații precum Empire, The New York Times și Total Film. Identificat frecvent ca fiind primul film modern cu zombi și o piatră de temelie în dezvoltarea genului filmului de groază, analiza savantă retrospectivă s-a concentrat pe reflectarea schimbărilor sociale și culturale din Statele Unite în anii 1960, o atenție deosebită fiind îndreptată către distribuirea în film a lui Duane Jones, un afro-american, în rolul principal. În 1999, filmul a fost considerat „important din punct de vedere cultural, istoric sau estetic” de către Biblioteca Congresului și selectat pentru conservare în Registrul Național de Film.

Filmul Noaptea morților vii / Night of the Living Dead a dat naștere unei francize de succes care include cinci continuări oficiale lansate între 1978 și 2009, toate fiind regizate de George A. Romero. Filmul a inspirat și mai multe remake-uri ca urmare a statutului său de domeniu public. Un remake oficial, scris de George A. Romero și regizat de Tom Savini, a fost lansat în 1990 și, în mod similar, a câștigat un mic cult.



Descrierea sinopsis a filmului Noaptea morților vii / Night of the Living Dead

Barbra și Johnny vizitează mormântul tatălui lor într-un cimitir îndepărtat, când sunt atacați brusc de zombi. Barbra reușește să scape și se refugiază în ceea ce pare a fi o fermă abandonată. În curând i se alătură Ben care s-a oprit la casă având nevoie de benzină. Asaltat de morții din jurul lor, Ben face tot posibilul să securizeze ușile și ferestrele. Știrile sunt însă sumbre, creaturi care revin la viață peste tot. Barbra și Ben sunt surprinși când își dau seama că sunt 5 oameni ascunși în subsol: Harry, Helen și Karen Cooper; și un cuplu tânăr, Tom și Judy. Dissensiunile se instalează aproape imediat, Harry Cooper dorind să fie la conducere. Pe măsură ce situația lor se deteriorează, șansele lor de a supraviețui nopții se reduc minut cu minut.

Regia
George A. Romero

Actori în distribuție
Duane Jones, Judith O'Dea, Karl Hardman, Marilyn Eastman, Keith Wayne, Judith Ridley, Kyra Schon, Charles Craig, Bill Hinzman, George Kosana, Russell Streiner, Bill "Chilly Billy" Cardille, Steve Hutsko, Scott Vladimir Licina, Grant Cramer, Adam Knox, Debbie Rochon, Heidi Hinzman, Scott Kerschbaumer, George Drennen, Julie Wallace, Dan Abraham, Diana Michelucci, Dawn Michelucci, Jessica Streiner, Grant Sullivan, Aric Cushing, Mary Lou Russo

Genul filmului
Horror, Thriller

Dată de lansare:
1 octombrie 1968

Cunoscut și ca
Night of the Living Dead - titlul original, Noaptea morților vii - titlul în România

Trailer la filmul Noaptea morților vii / Night of the Living Dead (1968)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii