Header Ads Widget

Judy Holliday - Biografie, filme și seriale

Toate filmele, serialele și biografia actriței Judy Holliday cunoscută pentru filmele Născută ieri, Sună telefonul, Victoria înaripată, Coasta lui Adam, În oraș, De-a regăsirea, O femeie excentrică, Plini de viaţă și Un Cadillac din aur masiv.



Biografia actriței Judy Holliday

Judy Holliday (nume real Judith Tuvim) s-a născut pe 21 iunie 1921 în Queens, New York City, SUA și a murit pe 7 iunie 1965 la vârsta de 43 de ani. Judy Holliday a fost o actriță, comediantă și cântăreață americană.

Ea și-a început cariera ca parte a unui club de noapte înainte de a lucra în piese și musicaluri de pe Broadway. Succesul ei ca Billie Dawn în producția teatrală din 1946 Born Yesterday a condus-o la distribuția în versiunea de film (Născută ieri) din 1950, pentru care a câștigat un premiu Oscar pentru cea mai bună actriță și un premiu Globul de Aur pentru cea mai bună actriță – film muzical sau comedie. Judy Holliday a fost cunoscută pentru interpretarea sa de pe Broadway în muzicalul Bells Are Ringing, câștigând un premiu Tony pentru cea mai bună interpretare a unei actrițe principale într-un muzical și reluând rolul ei în adaptarea filmului (Sună telefonul) din 1960.

În 1952, Judy Holliday a fost chemată să depună mărturie în fața Subcomisiei pentru Securitate Internă a Senatului pentru a răspunde afirmațiilor că era asociată cu comunismul.

Judy Holliday a murit pe 7 iunie 1965, la Spitalul Mount Sinai din Manhattan, din cauza cancerului de gât, la două săptămâni înainte de a împlini 44 de ani. A fost înmormântată în cimitirul Westchester Hills din Hastings-on-Hudson, New York. Cu cinci ani înainte de moartea ei, ea a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame la 6901 Hollywood Boulevard din Los Angeles.

Filmele și serialele actriței Judy Holliday

 1960Bells Are Ringing / Sună telefonul
Ella Peterson
 1956Full of Life / Plini de viaţă
Emily Rocco
 1956The Solid Gold Cadillac / Un Cadillac din aur masiv
Laura Partridge
 1954Phffft / Ptiu!
Nina Tracey
 1954Max Liebman Spectaculars (Serial)
 1954Goodyear Television Playhouse (Serial)
Diana Weems
 1954It Should Happen to You / O femeie excentrică
Gladys Glover
 1952The Marrying Kind / De-a regăsirea
Florence (Florrie) Keefer
 1950Born Yesterday / Născută ieri
Billie Dawn
 1949On the Town / În oraș
Daisy - Simpkins' MGM Date (voce)
 1949Adam's Rib / Coasta lui Adam
Doris Attinger
 1949The Ford Theatre Hour (Serial)
Curly Flagg
 1944Winged Victory / Victoria înaripată
Ruth Miller
 1944Something for the Boys
Defense Plant Welder
 1944Greenwich Village
Revuer
 1938Too Much Johnson
Extra

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii