Header Ads Widget

Damien Chazelle

Filmele și serialele regizorului Damien Chazelle cunoscut pentru filmele Whiplash, La La Land, Primul om pe Lună, Babylon și serialul The Eddy.



Biografia regizorului Damien Chazelle

Damien Chazelle (nume complet Damien Sayre Chazelle) s-a născut pe 19 ianuarie 1985 în Providence, Rhode Island, SUA și este un regizor, scenarist și producător franco-american. Este cunoscut pentru filmele sale Whiplash (2014), La La Land (2016) și Primul om pe Lună / First Man (2018). Filmul Whiplash al lui Damien Chazelle a început ca un scurtmetraj care dovedește conceptul, care a debutat la Festivalul de Film de la Sundance din 2013 și, în cele din urmă, a atras atenția finanțatorilor care au ajutat la finanțarea versiunii lungi. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Sundance din 2014 ca film de deschidere, unde a câștigat Marele Premiu al Juriului din SUA: Dramatic și Premiul Publicului și a primit cinci nominalizări la Premiile Oscar, inclusiv cel mai bun film, câștigând trei cu Chazelle însuși nominalizat pentru Cel mai bun scenariu adaptat.

Curând după aceea, a reușit în sfârșit să realizeze proiectul său de vis, La La Land, care a fost nominalizat la paisprezece premii Oscar, câștigând șase, inclusiv cel mai bun regizor, făcându-l cea mai tânără persoană care a câștigat premiul la vârsta de 32 de ani. Filmele sale au primit succes de critică și comerciale. Pe lângă realizarea de filme, Damien Chazelle s-a aventurat în televiziune cu The Eddy, o miniserie Netflix cu opt episoade, care are loc la Paris. Următorul film al lui Damien Chazelle, Babylon, are loc în Hollywoodul anilor 1920 și va avea o lansare limitată de Paramount Pictures pe 25 decembrie 2022, urmată de o lansare largă pe 6 ianuarie 2023.

Filmele și serialele regizorului Damien Chazelle

 2022Babylon
 2020The Stunt Double (Video scurt)
 2020The Eddy (Serial) (2 episoade)
 2018First Man / Primul om pe Lună
 2016La La Land
 2014Whiplash
 2013Whiplash (Scurt)
 2009Guy and Madeline on a Park Bench

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii