Header Ads Widget

Wings (Film de Oscar 1927)

Filmul de război primul câștigător al unui premiu Oscarului (1929) "Wings" cu actorii Clara Bow, Charles Rogers și Richard Arlen. Trailer, detalii, descriere și lansare pentru filmul "Wings".

Despre filmul Wings: Wings este un film american de război mut din 1927, plasat în timpul Primului Război Mondial, produs de Lucien Hubbard, regizat de William A. Wellman, lansat de Paramount Pictures și cu actorii Clara Bow, Charles Rogers și Richard Arlen în rolurile principale. A câștigat primul premiu Oscar pentru cel mai bun film. Gary Cooper apare într-un mic rol care a ajutat să-și lanseze cariera la Hollywood.



Un film romantic de acțiune și război, a fost rescris de scenariștii Hope Loring și Louis D. Lighton după o poveste a lui John Monk Saunders, pentru a o avea în distribuție pe Clara Bow, cea mai mare vedetă Paramount la acea vreme. William A. Wellman a fost angajat deoarece era singurul regizor de la Hollywood la acea vreme care avea experiență de pilot de luptă în Primul Război Mondial, deși Richard Arlen și John Monk Saunders serviseră și ei în război ca aviatori militari. Filmul a fost filmat cu un buget de 2 milioane de dolari (echivalentul a 29,24 milioane de dolari în 2020) la baza de luptă Kelly Field din San Antonio, Texas, între 7 septembrie 1926 și 7 aprilie 1927. Sute de figuranți și aproximativ 300 de piloți au fost implicați în filmări, inclusiv piloți și avioane ale Corpului Aerien al Armatei Statelor Unite, care au fost aduși pentru filmări și pentru a oferi asistență și supraveghere. Regizorul William A. Wellman a repetat pe larg scenele bătăliei de la Saint-Mihiel pe parcursul a zece zile cu aproximativ 3500 de infanteriști pe un câmp de luptă realizat pentru producție. Deși distribuția și echipa au avut mult timp liber în timpul filmărilor din cauza întârzierilor meteo, condițiile de filmare au fost intense, iar Wellman a intrat frecvent în conflict cu ofițerii militari aduși pentru a supraveghea filmarea.

Aclamat pentru tehnică și realism, filmul a devenit etalonul cu care au fost măsurate viitoarele filme de aviație, în principal datorită secvențelor sale realiste de luptă aeriană. A câștigat primul premiul Oscar pentru cel mai bun film la prima ceremonie anuală de decernare a premiilor Academiei de Arte și Științe Cinematografice din 1929, singurul film mut care a făcut acest lucru. A câștigat, de asemenea, Premiul Oscar pentru cele mai bune efecte de inginerie (Roy Pomeroy). Wings a fost unul dintre primele filme lansate pe scară largă care a arătat nuditate. În 1997, Wings a fost selectat pentru conservare în Registrul Național de Film al Statelor Unite de către Biblioteca Congresului ca fiind „important din punct de vedere cultural, istoric sau estetic”, iar filmul a fost relansat în cinematografele Cinemark pentru a coincide cu cea de-a 85-a aniversare pentru o perioadă limitată în mai 2012. Filmul a fost relansat din nou pentru cea de-a 90-a aniversare în 2017. Arhiva de film a Academiei a pus la conservat filmul Wings în anul 2002.

Distribuție Actori: Clara Bow, Charles Rogers, Richard Arlen, Jobyna Ralston, El Brendel, Richard Tucker, Gary Cooper, Gunboat Smith, Henry B. Walthall, Roscoe Karns, Julia Swayne Gordon, Arlette Marchal

Regizor: William A. Wellman

Scenarist: Hope Loring, Louis D. Lighton

Genul filmului: Dramă, Război, Romantic, Filme care au câștigat Oscarul pentru cel mai bun Film

Data de lansare: 12 August 1927 (premiera în New York City), 15 Ianuarie 1928 (Los Angeles)

Premiera în România:

Cunoscut și ca:

A câștigat premiul Oscar la categoria Cel mai bun film și cele mai bune efecte inginerești în anul 1929.

Descriere film Wings: În 1917, Jack Powell este un tânăr pasionat de mașini și de zbor. Vecina lui este Mary Preston, care este îndrăgostită puternic de el, dar Jack nu observă acest lucru. Jack o iubește în schimb pe Sylvia Lewis, dar aceasta este îndrăgostită de bogatul David Armstrong. Când Statele Unite ale Americii intră în Primul Război Mondial, Jack și David se alătură Forțelor Aeriene pentru a lupta în Franța și devin prieteni. Maria se alătură Women's Motor Corp, încercând să fie aproape de Jack. Dar este război și o tragedie are loc între cei doi prieteni.

Trailerul original la filmul "Wings" - 1927


Trailerul după ce filmul "Wings" a fost restaurat

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii