Header Ads Widget

Melodiile Broadwayului (Film de Oscar 1929) The Broadway Melody

Filmul muzical câștigător al Oscarului în 1929 "Melodiile Broadwayului" cu actorii Charles King și Bessie Love. Trailer, detalii, descriere și lansare pentru filmul "The Broadway Melody".

Despre filmul Melodiile Broadwayului: Melodiile Broadwayului, cunoscut și sub numele de Melodiile Broadwayului din 1929, este un film muzical american din 1929 și primul film sonor care a câștigat un premiu Oscar pentru cel mai bun film. A fost unul dintre primele filme muzicale care au prezentat o secvență Technicolor, ceea ce a declanșat tendința de utilizare a culorii într-o serie de filme muzicale care aveau să apară pe ecrane în 1929–1930. Astăzi, secvența Technicolor supraviețuiește doar în alb și negru. Filmul a fost primul muzical lansat de Metro-Goldwyn-Mayer și a fost primul musical de la Hollywood în care se vorbește în tot filmul.

Filmul Melodiile Broadwayului a fost scris de Norman Houston și James Gleason după o poveste de Edmund Goulding și regizat de Harry Beaumont. Muzica originală a fost scrisă de Arthur Freed și Nacio Herb Brown, inclusiv hitul devenit popular „You Were Meant for Me”. Bessie Love a fost nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriță pentru interpretarea ei. Harry Beaumont a primit o nominalizare pentru cel mai bun regizor dar a pierdut în fața lui Frank Lloyd cu filmul The Divine Lady.



Distribuție Actori: Charles King, Anita Page, Bessie Love, Eddie Kane, J. Emmett Beck, Jed Prouty, Kenneth Thomson

Regizor: Harry Beaumont

Scenarist: Norman Houston, James Gleason

Genul filmului: Dramă Musical, Romantic, Filme care au câștigat Oscarul pentru cel mai bun Film

Data de lansare: 1 Februarie 1929 în SUA

Premiera în România:

Cunoscut și ca: Melodiile Broadwayului din 1929, The Broadway Melody of 1929

A câștigat premiul Oscar la categoria Cel mai bun film în anul 1930. Regizorul Harry Beaumont și actrița Bessie Love din rolul principal au primit câte o nominalizare la Oscar.

Descriere film The Broadway Melody: Harriet și Queenie Mahoney ajung pe Broadway, unde prietenul lor Eddie Kerns are nevoie de ele pentru numărul său în unul dintre spectacolele lui Francis Zanfield. Eddie a fost îndrăgostit de Harriet, dar când o întâlnește pe Queenie, se îndrăgostește de aceasta; dar Queenie este curtată de Jock Warriner, un membru al înaltei societăți din New York. Durează ceva timp până când Queenie își dă seama că nu este decât o jucărie pentru Jock, și, de asemenea, este nevoie de ceva timp până când Harriet își dă seama că Eddie este îndrăgostit de Queenie.

Trailer la filmul "Melodiile Broadwayului" - 1929 - The Broadway Melody - Un trailer la film nu există, dar vă prezentăm mai jos primele 4 minute de la începutul filmului.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii