Header Ads Widget

Mauritanul (Film biografic 2021) The Mauritanian Trailer și detalii

Film biografic și dramă "Mauritanul" 2021 cu actorii Jodie Foster, Shailene Woodley și Benedict Cumberbatch. Trailer, Descriere, sinopsis, listă actori și dată de lansare pentru filmul "The Mauritanian".


Despre filmul Mauritanul

Mauritanul / The Mauritanian este un film dramă din 2021, bazat pe memoriile lui Mohamedou Ould Slahi, un bărbat mauritanian care a fost reținut între 2002 și 2016 fără acuzații în lagărul de detenție din Guantanamo Bay, o închisoare militară a Statelor Unite. Filmul a fost regizat de Kevin Macdonald pe baza unui scenariu scris de M.B. Traven, Rory Haines și Sohrab Noshirvani, adaptate după memoriile Guantánamo Diary ale lui Slahi din 2015. Filmul îl are în rol principal pe Tahar Rahim în rolul lui Slahi și îi are și pe Jodie Foster, Shailene Woodley, Benedict Cumberbatch și Zachary Levi în roluri secundare.

Filmul biografic și dramă Mauritanul / The Mauritanian a fost lansat în Statele Unite pe 12 februarie 2021 de STXfilms. În Regatul Unit, unde toate cinematografele au fost închise din cauza pandemiei de COVID-19, lansarea planificată a cinematografului a fost anulată, iar filmul a fost lansat în premieră pe Amazon Prime Video la 1 aprilie 2021. A primit recenzii mixte până la pozitive, criticii lăudând regia lui Macdonald, cinematografia și interpretările distribuției (în special ale lui Rahim și Foster), dar i-au criticat scenariul. La cea de-a 78-a ediție a premiilor Globul de Aur filmul a primit două nominalizări; Cel mai bun actor – film dramă (pentru Rahim), cu Foster câștigător pentru cea mai bună actriță în rol secundar – film dramă. La cea de-a 74-a ediție a Premiilor Academiei Britanice de Film, filmul a primit cinci nominalizări, inclusiv cel mai bun film, cel mai bun film britanic și cel mai bun actor (pentru Rahim).



Descrierea sinopsis a filmului Mauritanul / The Mauritanian

Regizat de Kevin Macdonald și bazat pe cel mai bine vândut memoriu „Guantánamo Diary” de la NY Times de Mohamedou Ould Slahi, aceasta este povestea adevărată inspirantă a luptei lui Slahi pentru libertate după ce a fost deținut și întemnițat fără acuzații de către guvernul SUA timp de ani de zile. Singur și înfricoșat, Slahi (Tahar Rahim) își găsește aliați în avocata apărării Nancy Hollander (Jodie Foster) și asociata ei Teri Duncan (Shailene Woodley), care luptă cu guvernul SUA într-o luptă pentru justiție care le testează angajamentul față de lege și clientul lor de fiecare dată. Susținerea lor controversată, împreună cu dovezile descoperite de un procuror militar formidabil, Lt. Colonel Stuart Couch (Benedict Cumberbatch), descoperă adevăruri șocante și demonstrează în cele din urmă că spiritul uman nu poate fi închis.

Regia
Kevin Macdonald

Actori în distribuție
Jodie Foster, Shailene Woodley, Benedict Cumberbatch, Zachary Levi, Tahar Rahim, Clayton Boyd, Denis Ménochet, Pope Jerrod, Daniel Janks, Ralph Lawson, Michael MacKenzie, Corey Johnson, Adam Neill, Darron Meyer, Lionel Strasky, Langley Kirkwood, Taurai Maposa, Thandi Sebe, Rob van Vuuren, Toni Jean Erasmus, Saamer Usmani, David Fynn, Arthur Falko, Stevel Marc, Adam Rothenberg, Alaa Safi, Justine Mitchell, Matthew Marsh, Melissa Haiden, Zak Rowlands, Meena Rayann, Kiroshan Naidoo, Evan Hengst, Walter van Dyk, Anele Matoti, Roxy Nel, Litha Bam, Robert Hobbs, Nezar Alderazi, Mark Sykes, Daniel Kühne, Andre Jacobs

Genul filmului
Biografic, Dramă

Dată de lansare:
12 februarie 2021

Cunoscut și ca
The Mauritanian - titlul original, Mauritanul - titlul în România

Trailer la filmul Mauritanul / The Mauritanian (2021)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii