Header Ads Widget

Ținutul nomazilor (Film de Oscar dramă 2020) Nomadland Trailer și detalii

Film dramă "Ținutul nomazilor" 2020 cu actorii Frances McDormand, David Strathairn și Linda May. Trailer, Descriere, sinopsis, listă actori și dată de lansare pentru filmul "Nomadland".


Despre filmul Ținutul nomazilor

Ținutul nomazilor / Nomadland este un film dramă american din 2020 scris, produs, montat și regizat de Chloé Zhao. Bazat pe cartea de non-ficțiune din 2017 Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century de Jessica Bruder, o are în distribuție pe Frances McDormand în rolul unei văduve care pleacă să călătorească prin Statele Unite cu duba ei ca nomad. David Strathairn joacă, de asemenea, un rol secundar. O serie de nomazi din viața reală apar ca versiuni ficționale ale lor, inclusiv Linda May, Swankie și Bob Wells.

Filmul Ținutul nomazilor / Nomadland a avut premiera pe 11 septembrie 2020, la Festivalul de Film de la Veneția, unde a câștigat Leul de Aur. De asemenea, a câștigat premiul People's Choice la Festivalul Internațional de Film de la Toronto. A avut o lansare limitată în streaming de o săptămână pe 4 decembrie 2020 și a fost distribuit de Searchlight Pictures în cinematografe IMAX selectate din Statele Unite pe 29 ianuarie 2021 și simultan în cinematografe și în flux digital pe Hulu, pe 19 februarie 2021. Filmul a fost un succes de box office, încasând 39 de milioane de dolari la nivel mondial, față de bugetul său de 5 milioane de dolari și a primit elogii critice pe scară largă pentru regie, montaj, scenariu și cinematografie, precum și pentru interpretările lui Frances McDormand și David Strathairn. A fost al treilea cel mai bine cotat film din 2020 pe Metacritic, care a considerat că este cel mai frecvent clasat de critici și publicații drept unul dintre cele mai bune filme ale anului.

La cea de-a 93-a ediție a Premiilor Oscar, a câștigat categoriile cel mai bun film, cel mai bun regizor și cea mai bună actriță pentru Frances McDormand, dintr-un total de șase nominalizări. Chloe Zhao a devenit prima femeie asiatică și a doua femeie care a câștigat vreodată cel mai bun regizor; Frances McDormand a devenit prima femeie și a patra persoană care a câștigat premiile Oscar atât pentru actorie, cât și pentru producție, și prima persoană care a câștigat vreodată premiile Oscar ca producător și interpret pentru același film. Este, de asemenea, prima lansare Searchlight care a câștigat cel mai bun film de la deținerea studioului de Walt Disney Studios, după achiziționarea de către Disney a activelor 21st Century Fox. De asemenea, a câștigat cel mai bun film – dramă și cel mai bun regizor la cea de-a 78-a ediție a Globurilor de Aur, patru premii, inclusiv cel mai bun film la cea de-a 74-a ediție a premiilor Academiei Britanice de Film și patru premii, inclusiv cel mai bun film la cea de-a 36-a ediție a Premiilor Independent Spirit.

Sinopsis la filmul Ținutul nomazilor

În 1969, șapte persoane au fost acuzate de guvernul federal de conspirație și multe altele, rezultate în urma protestelor de la Convenția Națională Democrată din 1968 de la Chicago.



Descrierea sinopsis a filmului Ținutul nomazilor / Nomadland

În urma prăbușirii economice a unui oraș de companie din Nevada, Fern (Frances McDormand) își împachetează lucrurile în camionetă și pornește la drum, explorând o viață în afara societății convenționale ca nomad modern. Al treilea lungmetraj al regizoarei Chloé Zhao, filmul NOMADLAND îi prezintă pe adevărații nomazi Linda May, Swankie și Bob Wells ca mentori și camarazi ai lui Fern în explorarea ei prin vastul peisaj al Vestului american.

Regia
Chloé Zhao

Actori în distribuție
Frances McDormand, David Strathairn, Linda May, Charlene Swankie, Bob Wells, Peter Spears, Derek Endres, Tay Strathairn, Gay DeForest, Patricia Grier, Angela Reyes, Carl R. Hughes, Douglas G. Soul, Ryan Aquino, Teresa Buchanan, Karie Lynn McDermott Wilder, Brandy Wilder, Makenzie Etcheverry, Annette Webb, Rachel Bannon, Bryce Bedsworth, Sherita Deni Coker, Merle Redwing, Forrest Bault, Suanne Carlson, Donnie Miller, Roxanne Bay, Matt Sfaelos, Ronald O. Zimmerman, Paige Dean, Paul Winer, Derrick Janis, Greg Barber, Carol Anne Hodge, Matthew Stinson, Terry Phillip, Bradford Lee Riza, Cat Clifford, James R. Taylor Jr., Jeremy Greenman, Ken Greenman, Melissa Smith, Warren Keith, Jeff Andrews, Paul Cunningham, Emily Jade Foley, Mike Sells, Cheryl Davis

Genul filmului
Dramă

Dată de lansare:
11 septembrie 2020

Cunoscut și ca
Nomadland - titlul original, Ținutul nomazilor - titlul în România

Trailer la filmul Ținutul nomazilor / Nomadland (2020)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii