Header Ads Widget

Parazit (Film de Oscar dramă și thriller 2019) Parasite Trailer și detalii

Film de Oscar dramă și thriller "Parazit" 2019 cu actorii Song Kang-ho, Lee Sun-kyun și Cho Yeo-jeong. Trailer, Descriere, sinopsis, listă actori și dată de lansare pentru filmul "Parasite".


Despre filmul Parazit

Parazit / Parasite (în coreeană: Gisaengchung) este un film thriller sud-coreean din 2019 regizat de Bong Joon-ho, care a co-scris scenariul împreună cu Han Jin-won și a coprodus. Filmul, cu Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-shik, Park So-dam, Jang Hye-jin, Park Myung-hoon și Lee Jung-eun în distribuție, urmărește o familie săracă care planifică să se angajeze la o familie bogată, infiltrându-se în gospodăria lor dându-se drept indivizi neînrudiți, cu înaltă calificare.

Scenariul se bazează pe materialul sursă al lui Bong dintr-o piesă scrisă în 2013. Mai târziu, el l-a adaptat într-o schiță de film de 15 pagini și a fost împărțit în trei schițe diferite de Han. Bong a declarat că a fost inspirat de filmul coreean din 1960 The Housemaid și de incidentul Christine și Léa Papin din anii 1930. Filmările au început în mai 2018 și s-au încheiat în septembrie. Proiectul a inclus directorul de imagine Hong Kyung-pyo, editorul de film Yang Jin-mo și compozitorul Jung Jae-il. Darcy Paquet, un critic de film și autor american, a oferit traduceri în engleză pentru lansarea internațională a filmului.

Filmul Parazit / Parasite a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes 2019 pe 21 mai 2019, unde a devenit primul film coreean care a câștigat premiul principal, Palme d'Or. A fost lansat în Coreea de Sud de CJ Entertainment pe 30 mai și a fost lăudat pentru regia și scenariul lui Bong, precum și pentru montaj și design de producție. A încasat peste 263 de milioane de dolari în întreaga lume, cu un buget de 15,5 milioane de dolari.

Printre numeroasele sale premii, filmul Parazit / Parasite a câștigat primele patru premii Oscar la cea de-a 92-a ediție a Premiilor Oscar: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu original și cel mai bun film internațional, devenind primul film în care nu se vorbește limba engleză care a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film. Este primul film sud-coreean care a primit vreo recunoaștere a Premiului Oscar și unul dintre cele trei filme care au câștigat atât Palme d'Or, cât și Premiul Oscar pentru cel mai bun film, prima realizare de acest fel în peste 60 de ani. A câștigat premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film străin și premiul BAFTA pentru cel mai bun film care nu este în limba engleză și a devenit primul film care nu este în limba engleză care a câștigat premiul Screen Actors Guild pentru performanță remarcabilă - Distribuție într-un film. De atunci, a fost citat ca printre cele mai bune filme din anii 2010, secolul 21 și din toate timpurile. Un serial de televiziune bazat pe acesta este în dezvoltare timpurie.

Sinopsis la filmul Parazit

Lăcomia și discriminarea de clasă amenință relația simbiotică nou formată dintre bogata familie Park și clanul sărac Kim.



Descrierea sinopsis a filmului Parazit / Parasite

Bong Joon Ho își aduce măiestria singulară acasă în Coreea în acest basm modern și întunecat. Cunoaște familia Park: imaginea bogăției aspiraționale. Și familia Kim, bogată în inteligență stradală, dar cam atât. Fie că este întâmplare sau soartă, aceste două case sunt reunite și familia Kim simte o oportunitate nemaiîntâlnită. Conduși de Ki-woo, la vârsta de facultate, copiii Kim se instalează în mod adecvat ca tutore și art-terapeut în casa familiei Park. Curând, între cele două familii se formează o relație simbiotică. Familia Kim furnizează servicii de lux „indispensabile”, în timp ce familia Park își finanțează întreaga gospodărie. Când un intrus parazit amenință noul confort al familiei Kim, izbucnește o bătălie sălbatică pentru dominație, care amenință să distrugă ecosistemul fragil dintre Kim și Park.

Regia
Bong Joon Ho

Actori în distribuție
Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-shik, Park So-dam, Jang Hye-jin, Lee Jung-eun, Park Myung-hoon, Jung Ji-so, Jung Hyeon-jun, Park Keun-rok, Park Seo-joon, Jung Yi-seo

Genul filmului
Dramă, Thriller

Dată de lansare:
21 mai 2019

Cunoscut și ca
Gisaengchung - titlul original, Parazit - titlul în România, Parasite - titlul în engleză

Trailer la filmul Parazit / Parasite (2019)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii