Header Ads Widget

Joker (Film dramă și thriller 2019) Trailer și detalii

Film dramă și thriller "Joker" 2019 cu actorii Joaquin Phoenix, Robert De Niro și Zazie Beetz. Trailer, Descriere, sinopsis, listă actori și dată de lansare pentru filmul "Joker".


Despre filmul Joker

Joker este un film thriller american din 2019 regizat de Todd Phillips, care a scris scenariul împreună cu Scott Silver. Filmul, bazat pe personaje DC Comics, îl are pe actorul Joaquin Phoenix în rolul lui Joker. Amplasat în 1981, îl urmărește pe Arthur Fleck, un clovn eșuat și aspirant a unui comic stand-up a cărui coborâre în boli mintale și nihilism inspiră o revoluție contraculturală violentă împotriva celor bogați dintr-un oraș în decadență numit Gotham. Robert De Niro, Zazie Beetz și Frances Conroy apar în roluri secundare. Distribuit de Warner Bros. Pictures, filmul Joker a fost produs de Warner Bros. Pictures și DC Films în asociere cu Village Roadshow Pictures, Bron Creative și Joint Effort.

Todd Phillips a conceput Joker în 2016 și a scris scenariul cu Scott Silver pe tot parcursul anului 2017. Cei doi s-au inspirat din studiile personajelor din anii 1970 și din filmele lui Martin Scorsese, în special Șoferul de taxi / Taxi Driver (1976) și Regele comediei / The King of Comedy (1982), care a fost inițial atașat de film ca producător. Filmul adaptează vag elemente ale intrigii din Batman: Gluma ucigașă / Batman: The Killing Joke (1988), dar Phillips și Silver nu s-au uitat la benzi desenate specifice pentru inspirație. Joaquin Phoenix s-a atașat în februarie 2018 și a fost distribuit în iulie, în timp ce majoritatea distribuției a semnat până în august. Filmările principale au avut loc în New York City, Jersey City și Newark, din septembrie până în decembrie 2018. Joker este primul film de cinema din universul Batman care a primit un rating R de la Motion Picture Association.

Filmul Joker a avut premiera la cea de-a 76-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția pe 31 august 2019, unde a câștigat Leul de Aur și a fost lansat în cinematografe în Statele Unite pe 4 octombrie 2019. Filmul a primit recenzii polarizante din partea criticilor, cu laude îndreptate către interpretarea lui Joaquin Phoenix, Regia lui Todd Phillips, stilul vizual, montajul, partitura muzicală și cinematografia, în timp ce tonul, portretizarea bolii mintale, lipsa de originalitate și gestionarea violenței au împărțit opiniile. Filmul a fost un succes de box office și a stabilit recorduri pentru o lansare în octombrie. A avut încasări de peste 1 miliard de dolari, primul film cu rating R care a făcut acest lucru și a devenit al șaselea film cu cele mai mari încasări din 2019 în timpul rulării sale în cinematografe. Filmul a primit, de asemenea, numeroase premii, inclusiv cel mai bun actor pentru Joaquin Phoenix și cea mai bună muzică originală pentru Guðnadóttir la cea de-a 92-a ediție a Premiilor Oscar.

O continuare, Joker: Folie à Deux, va fi lansată pe 4 octombrie 2024.

Sinopsis la filmul Joker

Ascensiunea lui Arthur Fleck, de la comedian aspirant și paria la prințul clovn din Gotham și lider al revoluției.



Descrierea sinopsis a filmului Joker

Veșnic singur într-o mulțime, comediantul eșuat Arthur Fleck caută conexiune în timp ce se plimbă pe străzile din Gotham City. Arthur poartă două măști -- cea pe care o pictează pentru slujba lui de zi cu zi ca clovn și înfățișarea pe care o proiectează într-o încercare zadarnică de a simți că face parte din lumea din jurul lui. Izolat, agresat și nesocotit de societate, Fleck începe o coborâre lentă în nebunie pe măsură ce se transformă în mintea criminală cunoscută sub numele de Joker.

Regia
Todd Phillips

Actori în distribuție
Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen, Shea Whigham, Bill Camp, Glenn Fleshler, Leigh Gill, Josh Pais, Rocco Luna, Marc Maron, Sondra James, Murphy Guyer, Douglas Hodge, Dante Pereira-Olson, Carrie Louise Putrello, Sharon Washington, Hannah Gross, Frank Wood, Brian Tyree Henry, April Grace, Mick Szal, Carl Lundstedt, Michael Benz, Ben Warheit, Gary Gulman, Sam Morril, Chris Redd, Mandela Bellamy, Demetrius Dotson II, Greer Barnes, Ray Iannicelli, Bryan Callen, Peter Hans Benson, Vito Gerbino

Genul filmului
Crime, Dramă, Thriller

Dată de lansare:
31 august 2019

Cunoscut și ca
Joker - titlul original, Joker - titlul în România

Trailer la filmul Joker(2019)


Trailerul subtitrat în limba română la filmul thriller Joker (2019) cu actorii Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen, Shea Whigham, Bill Camp și Glenn Fleshler și regizat de Todd Phillips.



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii