Header Ads Widget

Citeste cartea "Viata lui Pi" de Yann Martel

Citeste online cartea "Viata lui Pi" scrisa de scriitorul canadian Yann Martel.

Cartea Viata lui Pi a fost ecranizata in 2012 de regizorul Ang Lee si ii are in rolurile principale pe actorii: Suraj Sharma, Irrfan, Ayush Tandon, Gautam Belur, Adil Hussain si actrita Tabu.

Vezi mai multe detalii despre filmul Life of Pi - Viata lui Pi

Daca doriti sa cumparati cartea in format clasic, o puteti face din libraria LIBRIS.RO. Pretul ei este 27.85 lei.

Titlu: Viata lui Pi
Autor: Yann Martel
Categoria: Literatura Universala
Editura: Polirom
Anul aparitiei: 2012
Tip coperta: necartonata
Numar pagini: 330

Comanda cartea

Prezentare:
„Nostimada rara si o aventura transoceanica demna de expeditia Kon-Tiki, romanul Viata lui Pi are in el temeritatea de a-si juca toate punerile in scena pe-o singura carte.” (The New Yorker)

„Romanul lui Yann Martel e o adevarata aventura a lecturii: e cind brutal, cind tandru, cind de un comic dezarmant.” (San Francisco Chronicle)


Despre Yann Martel
Fiul unei familii de diplomați și scriitori canadieni, crește în Alaska, Costa Rica, Franța, Mexic și în provinciile canadiane Ontario și British Columbia. Adult întreprinde căltorii în Iran, Turcia și India. După ce absolvă Trinity College School în Port Hope, Ontario, în 1981, studiază filozofia la Trent University din Peterborough, procincia Ontario, lucrând în acest timp ca spăltor de vase, gradinar și Security Guard.

Fragment
 Mi-au pus numele după un bazin de înot. Destul deciudat, având în vedere că părinţii mei n-au fost niciodatăprea atraşi de apă. Unul dintre primii parteneri de afaceri aitatălui meu a fost Francis Adirubasamy.
A devenit un bunprieten al familiei. L-am numit Mamaji, mama fiind cuvântultamil pentru unchi, iar ji un sufix folosit în India pentru aindica respect şi afecţiune. Când era tânăr, cu mult înaintede a mă fi născut eu, Mamaji a fost campion la înot,campion pe tot sudul Indiei. Fratele meu Ravi mi-a spusodată că, atunci când s-a născut, Mamaji n-a reuşit sărespire singur, iar doctorul a trebuit să-l ia de picioare şi să-l rotească deasupra capului.

— Şi trucul a mers, a spus Ravi, rotindu-şi sălbatic mânadeasupra capului. A tuşit, a scuipat apa şi a început sărespire aer, dar toată carnea şi tot sângele au fost împinse în partea de sus a corpului. De aceea pieptul lui e atât dedezvoltat, iar picioarele atât de firave.

L-am crezut. (Ravi tachina nemilos. Prima dată când l-anumit pe Mamaji „domnul Peşte” în faţa mea, i-am lăsat ocoajă de banană în pat.) Chiar la şaizeci de ani, când erapuţin cocârjat, şi o viaţă întreagă de contra-gravitaţieobstetrică începuse să-i împingă carnea în jos, Mamaji a înotat treizeci de lungimi de bazin în fiecare dimineaţă, laAurobindo Ashram.A încercat să-i înveţe pe părinţii mei să înoate, dar nu areuşit să-i facă să intre în apă decât până la genunchi şi săfacă mişcări ridicole cu braţele, care, în cazul în careexersau stilul brass, îi făcea să pară ca şi cum ar fi mersprin junglă, dând la o parte iarba înaltă din faţă, iar dacăexersau stilul crawl, ca şi cum ar fi alergat în josul unui dealcu braţele în balans ca să nu cadă. Ravi era la fel de lipsitde entuziasm.










Yann Martel - Viata lui Pi

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii