Header Ads Widget

Lebăda Neagră (Film thriller 2010) Black Swan

Film dramă și thriller "Lebăda Neagră" 2010 cu actorii Natalie Portman, Mila Kunis și Winona Ryder. Trailer subtitrat în limba română, Descriere, sinopsis și dată de lansare pentru filmul "Black Swan".


Despre filmul Lebăda Neagră

Lebăda Neagră / Black Swan este un film american de groază psihologică din 2010, regizat de Darren Aronofsky, după un scenariu de Mark Heyman, John McLaughlin și Andres Heinz, bazat pe o poveste a lui Heinz. Filmul îi are în rolurile principale pe Natalie Portman, Vincent Cassel, Mila Kunis, Barbara Hershey și Winona Ryder și se învârte în jurul unei producții de balet numit Lacul lebedelor al lui Ceaikovski realizat de compania New York City Ballet. Producția necesită o balerină pentru a interpreta inocenta și fragila Lebădă Albă, pentru care dansatoarea devotată Nina Sayers (Natalie Portman) se potrivește perfect, precum și o balerină întunecată și senzuală care să joace Lebăda Neagră, calități care sunt mai bine întruchipate de noa rivală Lily (Mila Kunis). Nina este copleșită de un sentiment de presiune imensă atunci când se trezește în competiție pentru rol, făcând-o să-și piardă controlul asupra realității și să coboare în negură.

Filmul Lebăda Neagră / Black Swan a avut premiera la cea de-a 67-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția pe 1 septembrie 2010 și a avut o lansare limitată în Statele Unite începând cu 3 decembrie, înainte de a fi lansată pe scară largă pe 17 decembrie 2010. La lansare, filmul a primit elogii critice, cu laude deosebite pentru regia lui Aronofsky și interpretările lui Natalie Portman și Mila Kunis. A fost, de asemenea, un succes comercial, încasând 329 de milioane de dolari la nivel mondial, față de un buget de 13 milioane de dolari. Filmul a primit cinci nominalizări la cea de-a 83-a ediție a Premiilor Oscar, inclusiv cel mai bun film, Natalie Portman fiind câștigătoare pentru cea mai bună actriță; a primit, de asemenea, patru nominalizări la cea de-a 68-a ediție a premiilor Globul de Aur, inclusiv cel mai bun film – dramă, cu Natalie Portman câștigând cea mai bună actriță. În 2021, performanța lui Natalie Portman a fost inclusă în lista The New Yorker cu cele mai bune interpretări de film din secolul 21.



Descrierea filmului Lebăda Neagră

Nina (Natalie Portman) este o balerină din New York a cărei viaţă, precum a tuturor din această profesie, este complet consumată în jurul baletului. Trăieşte împreună cu mama ei,  Erica (Hershey), o fostă balerină extrem de obsesivă, care exercită un control sufocant asupra ei. Când directorul artistic Thomas Leroy (Cassel) decide să o înlocuiască pe prima balerină Beth Maclntyre (Ryder) pentru deschiderea producţiei noului sezon Swan Lake, Nina este prima lui alegere. Însă Nina are o adversară în competiţie; o nouă dansatoare pe nume Lily (Mila Kunis) care reuşeşte să îl impresioneze până şi pe Leroy. Swan Lake are nevoie de o dansatoare care să interpreteze şi White Swan, ce reprezintă inocenţă şi graţie, precum şi Black Swan, care reprezintă viclenia şi senzualitatea. Ninei i se potriveşte de minune White Swan, dar Lily este însăşi întruchiparea Black Swan. În timp ce cele două dansatoare îşi extind rivalitatea într-o neaşteptată prietenie, Nina începe să îşi descopere şi partea întunecată - o nesăbuinţă care ameninţă să o distrugă.

Actori în distribuție:
Natalie Portman, Mila Kunis, Winona Ryder, Vincent Cassel, Barbara Hershey, Benjamin Millepied, Ksenia Solo, Kristina Anapau, Janet Montgomery, Sebastian Stan, Toby Hemingway, Sergio Torrado, Mark Margolis, Tina Sloan, Abraham Aronofsky, Charlotte Aronofsky, Marcia Jean Kurtz, Shaun O'Hagan, Chris Gartin, Deborah Offner, Stanley B. Herman, Michelle Rodriguez Nouel, Kurt Froman, Marty Krzywonos, Leslie Lyles, John Epperson, Arkadiy Figlin, Tim Fain, Sarah Lane, Liam Flaherty, Patrick Heusinger

Regizor:
Darren Aronofsky

Genul filmului:
Dramă, Thriller

Data de lansare:
1 Decembrie 2010


Premii:

Trailerul subtitrat filmului Lebăda Neagră (2010) Black Swan


Trailerul subtitrat în limba română la filmul dramă Lebăda Neagră (2010) cu actorii Natalie Portman, Mila Kunis, Winona Ryder, Vincent Cassel, Barbara Hershey, Benjamin Millepied, Ksenia Solo, Kristina Anapau, Janet Montgomery și Sebastian Stan și regizat de Darren Aronofsky.

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

Consumatorul a spus…
Super filmul merita vazut :)