Header Ads Widget

Concurs Deutsche Well: Castiga un iPod si alte premii interesante

 Site-ul Deutsche Welle va ofera un concurs la care aveti posibilitatea sa castigati un iPod şi alte premii interesante la finele lunii!

A fost una dintre cele mai complexe şi impresionante personalităţi ale secolului XX: medic, teolog protestant, filosof, organist şi muzicolog, fascinat fiind în special de muzica lui Bach.

Albert Schweitzer vedea lumina zilei pe 14 ianuarie 1875 la Kaysersberg, în Alsacia, pe atunci parte a Imperiului German. La vârsta de doar 38 de ani, Schweitzer îşi luase deja doctoratul în trei discipline - filosofie, teologie, medicină şi deţinea şi titlul de profesor. Apoi convingerile sale umaniste i-au purtat paşii în jungla gaboneză, unde a înfiinţat spitalul din Lambaréné, devenit celebru. 

"Privită din afară - spunea cu modestie Albert Schweitzer - viaţa mea pare destul de aventuroasă, dar ea e cât se poate de simplă."

Ultimele decenii de viaţă şi le-a dedicat activităţii de medic misionar pe continentul african. Acesta este de altfel şi titlul peliculei biografice care rulează în prezent cu succes în cinematografele germane: "Albert Schweitzer. O viaţă pentru Africa."

Întrebarea noastră: Ce prestigioasă distincţie i-a fost conferită lui Albert Schweitzer în anul 1952?
Raspunsul il puteti gasi aici.

Participa la concurs

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii