Header Ads Widget

Ultima dorință (Film thriller 2007) Se jie / Lust, Caution

Film romantic și thriller "Ultima dorință" 2007 cu actorii Tony Leung, Tang Wei și Joan Chen. Trailer, Descriere, sinopsis și dată de lansare pentru filmul "Se jie / Lust, Caution".



Despre filmul Ultima dorință

Ultima dorință / Se jie este un film de mister romantic și de spionaj erotic din 2007 regizat de Ang Lee, bazat pe nuvela din 1979 a lui Eileen Chang. Ultima dorință are loc în Hong Kong în 1938 și în Shanghai în 1942, când orașul a fost ocupat de armata imperială japoneză și condus de guvernul marionetă condus de Wang Jingwei. Filmul înfățișează un grup de studenți chinezi de la Universitatea din Hong Kong care complotează să asasineze un agent special de rang înalt și un recrutor care lucrează pentru guvernul marionetă, atrăgându-l într-o capcană. Filmul este în general acceptat că se bazează pe evenimentul istoric al încercării eșuate a spionului chinez Zheng Pingru de a-l asasina pe colaboratorul japonez Ding Mocun.

Cu acest film, regizorul Ang Lee a câștigat pentru a doua oară Premiul Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneția, prima dată fiind cu filmul Brokeback Mountain. Adaptarea filmului și povestea se bazează vag pe evenimente care au avut loc în timpul ocupației japoneze din Shanghai. Scenele de sex ale filmului au dus la evaluarea filmului NC-17 în Statele Unite. Filmul a încasat 67 de milioane de dolari la nivel mondial cu un buget de 16 milioane de dolari, făcându-l cel mai mare film evaluat NC-17 din toate timpurile.

Titlul filmului, Lust, Caution (titlul în engleză), are un dublu sens în chineză. Caracterul pentru „Lust / Dorință” (色, sè) poate fi citit și „colour / culoare”, în timp ce „caution / atenție” (戒, jiè) poate fi citit ca „ring / inel”, prin urmare titlul poate fi citit și ca „colored ring / inel colorat”, un obiect care joacă un rol esențial în poveste. Cele două lecturi alternative ale titlului sunt împletite într-o poveste de avertizare despre poftă și dragoste prin utilizarea simbolică a inelului.



Descrierea filmului Ultima dorință

In Shanghai-ul anilor '40, un complot se tese pentru uciderea unui important politician implicat in jocurile de putere din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Wang Jiazhi, o tanara fata, se trezeste implicata fara sa vrea in complot, iar rolul ei este cel mai important: trebuie sa-l seduca pe puternicul domn Yee si sa-l ucida. Dar acesta nu este deloc neajutorat si in curand tanara fata isi va da seama ca in acest joc cu miza imensa va avea nevoie de toate resursele de disimulare pentru a-si atinge scopul. Asta daca va mai vrea...

Regia
Ang Lee

Actori în rolurile principale
Tony Chiu-Wai Leung, Tang Wei, Joan Chen, Leehom Wang, Tsung-Hua Tou, Zhi-Ying Zhu, Ying-Hsuan Kao, Lawrence Ko, Johnson Yuen, Kar Lok Chin, Yan Su, Saifei He, Ruhui Song, Hui-Ling Wang, Jie Liu, Anupam Kher, Akiko Takeshita, Hayato Fujiki, Seto Masumi, Noriko Kohyama, Yu-Lai Cheng, Shi Hong, Deng Wei, Lisa Lu

Genul filmului
Drama, Romantic, Thriller, Razboi

Trailer la filmul Ultima dorință / Se jie (2007)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii