Header Ads Widget

Persepolis (Film animație 2007)

Film animație online "Persepolis" 2007 cu actorii Catherine Deneuve, Danielle Darrieux și Chiara Mastroianni. Trailer, Descriere, actori și dată de lansare pentru filmul "Persepolis".




Descrierea filmului de animație Persepolis
Teheran 1978: Marjane, opt ani, se gandeste la viitor si se viseaza un profet care salveaza lumea. Rasfatata de niste parinti moderni si cultivati, foarte legata de bunica sa, ea urmareste cu bucurie evenimentele ce duc la izbucnirea revolutei care va aduce caderea Sahului si a regimului sau. O data cu instaurarea Republicii Islamice, vine timpul "comisarilor revolutiei" care dicteaza oamenilor pana si cum sa se îmbrace si le impun reguli stricte de comportament. Marjane, care e obligata sa poarte voalul islamic, se viseaza o adevarata revolutionara.

Curand, razboiul impotriva Irakului aduce bombardamente, lipsuri, si disparitia celor apropiati. In interiorul tarii, represiunea devine tot mai severa. In acest context din ce in ce mai dificil, limba ei ascutita si atitudinea sa rebela devin suspecte. Ca s-o protejeze, parintii ei iau hotararea s-o trimita in Austria. La Viena, Marjane traieste, la paisprezece ani, a doua revolutie din viata sa : adolescenta, libertatea, emotiile iubirii, dar si exilul, singuratatea si sentimentul de a fi altfel decat ceilalti.

Regia
Vincent Paronnaud, Marjane Satrapi

Actori în rolurile principale
Catherine Deneuve, Danielle Darrieux, Chiara Mastroianni, Simon Abkarian, Arié Elmaleh, Sean Penn, Gena Rowlands, Paul Bandey, Stephen Croce, Bill Dunn, David Gasman

Genul filmului
Animatie, Comedie, Drama

Premiera in Romania
11.04.2008

Trailerul filmului Persepolis (2007)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii