Header Ads Widget

Tom Jones (Film de Oscar 1963)

Film de comedie online "Tom Jones" 1963 cu actorii Albert Finney, Susannah York și Hugh Griffith. Trailer, Descriere, actori și dată de lansare pentru filmul "Tom Jones".




Despre filmul Tom Jones: Tom Jones este un film de comedie britanic din 1963, o adaptare a romanului clasic al lui Henry Fielding din 1749, Istoria lui Tom Jones, un copil abandonat, cu Albert Finney în rolul eroului titular. A fost una dintre cele mai apreciate și populare comedii ale timpului său și a câștigat patru premii Oscar, inclusiv cel mai bun film. Filmul a fost produs și regizat de Tony Richardson, iar scenariul a fost adaptat de dramaturgul John Osborne.

Filmul Tom Jones a fost un succes atât la nivel critic, cât și la box office. La cea de-a 36-a ediție a Premiilor Oscar, a fost nominalizat la zece premii Oscar, câștigând patru: cel mai bun film, cel mai bun regizor pentru Tony Richardson, cel mai bun scenariu adaptat și cel mai bun scenariu original. De asemenea, a câștigat două premii Globul de Aur, inclusiv cel mai bun film - muzical sau comedie și trei premii BAFTA, inclusiv cel mai bun film și cel mai bun film britanic.

În 1999, Institutul Britanic de Film l-a clasat drept al 51-lea cel mai mare film britanic al secolului al XX-lea.

Descrierea filmului Tom Jones: Aventurile lui Tom Jones, un copil nelegitim, educat de un nobil, in inalta societate britanica a secolului al XVIII-lea. Eroul, prin atitudinea libertina si limbaj, pare un precursor al “tinerilor furiosi” din anii anii ’60, desi critica a considerat ca autorii au abdicat de la principiile si scopurile curentului lor reprezentativ - Free Cinema. Umorul domneste ca un monarh absolut, ca o explozie de sanatate.

Regia
Tony Richardson

Actori în rolurile principale
Albert Finney, Susannah York, Hugh Griffith, Edith Evans, Joan Greenwood, Diane Cilento, George Devine, David Tomlinson, Rosalind Atkinson, Wilfrid Lawson, Rosalind Knight, Jack MacGowran, Freda Jackson, David Warner, Joyce Redman, James Cairncross, Rachel Kempson, Peter Bull, Angela Baddeley, George A. Cooper, Jack Stewart, Patsy Rowlands, John Moffatt, Avis Bunnage, Mark Dignam, Michael Brennan, Lynn Redgrave, Redmond Phillips, Julian Glover

Gen
Aventuri, Comedie, Istoric

Dată de lansare
26 Iunie 1963

Trailerul filmului Tom Jones

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii