Header Ads Widget

Șoferul Doamnei Daisy (Film de Oscar 1989) Driving Miss Daisy cu Morgan Freeman si Jessica Tandy

Film de colecție din genul comedie dramă câștigător al unui premiu Oscar pentru cel mai bun film (1989) "Șoferul Doamnei Daisy" cu actorii Morgan Freeman, Jessica Tandy și Dan Aykroyd. Trailer, detalii, descriere și lansare pentru filmul "Driving Miss Daisy".

Despre filmul Șoferul Doamnei Daisy / Driving Miss Daisy
Șoferul Doamnei Daisy / Driving Miss Daisy este un film american de comedie-dramă din 1989, regizat de Bruce Beresford și scris de Alfred Uhry, bazat pe piesa sa din 1987 cu același nume. Filmul îi are în distribuție pe Jessica Tandy, Morgan Freeman și Dan Aykroyd. Morgan Freeman și-a reluat rolul din producția originală Off-Broadway.

Povestea o definește pe Daisy și punctul ei de vedere printr-o rețea de relații și emoții, concentrându-se pe viața ei de acasă, sinagogă, prieteni, familie, frici și preocupări pe o perioadă de douăzeci și cinci de ani.

Filmul Șoferul Doamnei Daisy / Driving Miss Daisy a fost un succes de critică și comercial la lansare, iar la cea de-a 62-a ediție a Premiilor Oscar a primit nouă nominalizări și a câștigat patru: cel mai bun film, cea mai bună actriță (pentru Jessica Tandy), cel mai bun machiaj și cel mai bun scenariu adaptat. Din 2022, este cel mai recent film evaluat PG care a câștigat cel mai bun film.



Distribuție Actori:
Morgan Freeman, Jessica Tandy, Dan Aykroyd, Patti LuPone, Esther Rolle, Jo Ann Havrilla, William Hall Jr., Alvin M. Sugarman, Clarice F. Geigerman, Muriel Moore, Sylvia Kaler, Carolyn Gold, Crystal Fox, Bob Hannah, Ray McKinnon, Ashley Josey, Jack Rousso, Fred Faser, Indra A. Thomas, Trilby Beresford, Dean DuBois, Jay Freer, Jen Harper, Martin Luther King, D. Taylor Loeb

Regizor:
Bruce Beresford

Scenarist:
Alfred Uhry

Genul filmului:
Comedie, Dramă, Romantic, Filme care au câștigat Oscarul pentru cel mai bun Film

Data de lansare:
15 decembrie 1989 în cinematografele din Statele Unite ale Americii

Premiera în România:

Cunoscut și ca:

Filmul Șoferul Doamnei Daisy a câștigat 4 premii Oscar în anul 1989, inclusiv premiul Oscar pentru cel mai bun film, Oscar pentru Jessica Tandy la categoria cea mai bună actriță în rol principal, Oscar pentru cel mai bun machiaj și Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Descriere film Șoferul Doamnei Daisy:
O văduvă evreică în vârstă care locuiește în Atlanta nu mai poate conduce. Fiul ei insistă să îi permită să îi angajeze un șofer, ceea ce în anii 1950 însemna un bărbat de culoare. Ea rezistă oricărei schimbări în viața ei, dar, Hoke, șoferul este angajat de fiul ei. Ea refuză să-i permită să o conducă oriunde la început, dar Hoke o cucerește încet cu bunăvoința nativă. Filmul este preluat direct dintr-o piesă de teatru și asta se vede. Acoperă peste douăzeci de ani din viața perechii împreună, în timp ce aceștia construiesc încet o relație care transcende diferențele lor.

Trailer la filmul "Șoferul Doamnei Daisy" - 1989 Driving Miss Daisy


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii