Header Ads Widget

Mugur Mihaescu

Biografia, filmele și serialele actorului Mugur Mihăescu, cunoscut pentru grupul Vacanța Mare, show-ul de televiziune Leana și Costel, și filmele Garcea și oltenii și Trei frați de belea.

sursa foto - cont personal facebook Mugur Mihăescu


Vacanta mare este un grup umoristic romanesc. Grupul a fost format in 1988 de Dan Sava, Mugur Mihăescu si Radu Pietreanu. In anul 2007, grupul ii cuprinde pe Mugur Mihaescu, Radu Pietreanu si Florin Axinte Petrescu, dar include si o serie de colaboratori mai mult sau mai putin constanti: Iulian Frankfurt Ilinca, Emil Mitica Radinoiu, Mirela Lila Stoian, George Romica Robu.

Initial grupul a fost un hobby al celor trei. Primele incercari, in anul 1988, in formula de cinci, nu au avut prea mult succes. Dupa ce doi membri ai trupei au renuntat, grupul Vacanta Mare realiza reprezentatii temporare pe litoral, in special in vacantele de vara. In anul 1992, la concursul grupurilor de umor ne-profesioniste "Burduful de Aur", organizat la Casa de Cultura a Sindicatelor din Sibiu (unde Vacanta Mare a obtinut doar locul 2, cei trei membri initiali sunt remarcati de impresarul Nicu Dragosin. Acesta ii determna sa faca pasul decisiv catre profesionism. Primele afise foloseau ca nume al grupului, replica Noi nu suntem normali.

Grupul sustinea anual 4 spectacole: doua turnee in tara primavara si toamna, si doua turnee vara pe litoral (si uneori in Bucuresti). Cei trei obisnuiau sa parodieze cantece, schimbandu-le versurile in altele cu referiri la politica si acompaniindu-se la chitara. De-a lungul acestei perioade, spectacolele lor au avut unele elemente comune: prima intrare in scena era insotita de inregistrarea melodiei Final Countdown a formatiei Europe, iar finalul spectacolului includea o combinatie intre o adaptare dupa Floare de Iris a formatiei Iris cu o adaptare a melodiei folclorice Taranul e pe camp, cantata de cei trei impreuna cu publicul. Ultimele 5 minute erau rezervate unei pantonime in timpul careia se asculta un colaj din melodii bine cunoscute, romanesti si straine, iar cei trei mimau actiunile descrise de versuri. Sketch-urile aveau adesea o tema comuna de la spectacol la spectacol. Relativ longevive au fost cele cu Crapu si Menumorut, sau Leana si Costel.

Dupa moartea neasteptata a lui Dan Sava in anul 1999, cei doi membri ramasi au continuat sa activeze, iar din toamna aceluiasi an au realizat emisiuni saptaminale la Pro TV. Emisiunile aveau de regula o durata de aproximativ o ora. Emisiunea a fost constant programata la ore de maxima audienta la sfarsit de saptamana, Din momentul in care a devenit evident ca Antena 1 intentioneaza sa concureze prin emisiunea celor de la Divertis, emisiunea a fost programata exclusiv duminica la ora 20. Prima jumatate a cuprins mai multe formate, sub diverse titluri Radeti cu oameni ca noi, Spectacol Vacanta Mare, Vacanta Mare Laiv, Stapanii manelelor (o copie adaptata a serialului BBC Little Britain) etc. Cea de-a doua jumatate a fost traditional rezervata serialului Leana si Costel, actiunea petrecandu-se in satul Sadova, cu exceptia sezonului in care Leana si Costel la oras se desfasoara in Bucuresti.

In timpul colaborarii cu ProTV, spectacolele Vacanta Mare si-au pierdut din frecventa, dar grupul a realizat doua filme de lung metraj, Garcea și oltenii si Trei frați de belea. Primul, produs in 2001 si promovat puternic de grupul Media Pro, detine recordul pentru cel mai vizionat film in Romania post-comunista (aproape 290.000 spectatori, conform Anuarului statistic al Centrului National al Cinematografiei).

La inceputul lui 2007, grupul Vacanta Mare paraseste ProTV pentru Kanal D, cu o prima de instalare de 300.000 €.

Filmografie:
Te vreau lângă Leana (Serial 2016)
Comoara din Sadova (Serial 2015)
Leana și Costel la DNA (Serial 2015)
Fetele lu' dom' Profesor (Serial 2014)
Trei frati de belea (2006) .... Bizo
Radeti cu oameni ca noi (Film TV 2002)
Garcea și oltenii (2001) .... Garcea, Leana
Leana si Costel (Serial 1999 - 2006)
Vacanța Mare (Serial 1999)

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

burned a spus…
Reusita prezentare ai aici.

Imi aduc aminte cand mergeam la spectacolele lor si aproape cadeam din scaun de atata ras. Inceputurile la PRO TV au fost la fel de amuzante.Asta pana cand serialul "Pastila timpului" a luat sfarsit.

Spectacolele care imi lispesc din colectie: "Toamna mitocanilor, Te uiti si privesti, Sex O'clock, Am imbulinato, Beatman forever, Sticla cu trei capace"