Header Ads Widget

Kramer contra Kramer (Film de Oscar 1979) Kramer Vs. Kramer

Film dramă câștigător al premiului Oscar pentru cel mai bun film (1979) "Kramer contra Kramer" cu actorii Meryl Streep, Dustin Hoffman și Jane Alexande. Trailer, detalii, descriere și lansare pentru filmul "Kramer Vs. Kramer".

Despre filmul Kramer contra Kramer

Kramer contra Kramer / Kramer vs. Kramer este un film american de dramă juridică din 1979, scris și regizat de Robert Benton, bazat pe romanul cu același nume al lui Avery Corman din 1977. Filmul îi are în distribuție pe actorii Dustin Hoffman, Meryl Streep, Jane Alexander și Justin Henry. Acesta spune povestea divorțului unui cuplu, impactul acestuia asupra fiului lor mic și evoluția ulterioară a relației și a opiniilor lor cu privire la educația parentală.

Filmul Kramer contra Kramer explorează psihologia și consecințele divorțului și atinge probleme sociale predominante sau emergente, cum ar fi rolurile de gen, drepturile femeilor, feminismul, drepturile taților, echilibrul dintre viața profesională și viața privată și părinții singuri.

Filmul Kramer contra Kramer / Kramer vs. Kramer a fost lansat în cinematografe pe 19 decembrie 1979, de Columbia Pictures. A fost un succes major de critică și comercială, încasând peste 173 de milioane de dolari cu un buget de 8 milioane de dolari, devenind filmul cu cele mai mari încasări din 1979 în Statele Unite și Canada și primind nouă nominalizări la cea de-a 52-a ediție a Premiilor Academiei, câștigând cinci (mai mult de orice alt film nominalizat în acel an); Cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor (pentru Hoffman), cea mai bună actriță în rol secundar (pentru Streep) și cel mai bun scenariu adaptat.

Sinopsis la filmul Kramer vs. Kramer / Kramer contra Kramer:
Soția lui Ted Kramer îl părăsește, permițând redescoperirea unei legături pierdute între Ted și fiul său, Billy. Dar are loc o bătălie aprinsă pentru custodia fiului cuplului divorțat, adâncind rănile lăsate de separare.



Descrierea filmului Kramer contra Kramer (1979) Kramer vs. Kramer

Capodopera de manipulare emotionala a spectatorului si chiar a criticilor de film; 70 de milioane de dolari incasati numai in salile de cinema, fara contorizarea casetelor video vandute; Academia americana i-a acordat 5 Premii Oscar (9 nominalizari); Asociatia presei straine de la Hollywood l-a recompensat cu 4 Premii Globul de Aur (8 nominalizari); Asociatia criticilor de film din Los Angeles l-a distins cu 5 premii; Societatea Nationala a criticilor de film din Statele Unite i-a acordat 3 premii. Este o melodrama despre un cuplu care divorteaza si se bate in justitie pentru custodia copilului. O poveste siropoasa inspirata de romanul lui Avery Corman, dar magistral condusa regizoral si beneficiind de importantul aport actoricesc al lui Dustin Hoffman si Meryl Streep. New York. Joanna Kramer isi paraseste sotul. Nu din alte motive, ci dorind sa se regaseasca pe sine insasi, ea ii lasa lui Michael in grija toate treburile casei si pe Billy, baietelul lor de 6 ani… Asa incat, din barbatul suta la suta dedicat slujbei, Michael e brusc fortat sa fie si tata, si mama. In prima zi cand isi duce pustiul la scoala, nici nu stie in ce clasa e… Ulterior, din ce in ce mai obosit la serviciu, este concediat. Intre timp, Joanna il da in judecata pentru custodia lui Billy si castiga…

Regia
Robert Benton

Actori în distribuție
Meryl Streep, Dustin Hoffman, Jane Alexander, Justin Henry, Howard Duff, George Coe, JoBeth Williams, Howland Chamberlain, Jack Ramage, Bill Moor, Jess Osuna, Nicholas Hormann, Ellen Parker, Shelby Brammer, Carol Nadell, Donald Gantry, Judith Calder, Peter Lownds, Kathleen Keller, Ingeborg Sørensen, Iris Klein, Richard Barris, Evelyn Hope Bunn, Joann Friedman, Quentin J. Hruska, Joe Seneca, Dan Tyra, David Golden, Petra King, Melissa Morell, Frederick W. Hand, Scott Kuney

Genul filmului
Drama

Premii Oscar câștigate de filmul Kramer contra Kramer

Filmul Kramer contra Kramer a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, Dustin Hoffman a fost premiat cu Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, iar Meryl Streep a primit și ea Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol secundar. Regizorul Robert Benton a primit și el un Oscar pentru regie, iar filmul a mai luat un Oscar pentru cel mai bun scenariu.

Trailerul filmului Kramer vs Kramer (1979) Kramer contra Kramer


Filme noiLista actori,

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii