Header Ads Widget

Grand Hotel (Film de Oscar 1932) Trailer și detalii

Film dramă romantică câștigător al premiului Oscar pentru cel mai bun film (1932) "Grand Hotel" cu actorii Greta Garbo, John Barrymore și Joan Crawford. Trailer, detalii, descriere și lansare pentru filmul "Grand Hotel".

Despre filmul Grand Hotel

Grand Hotel este un film dramă american din 1932, regizat de Edmund Goulding și produs de Metro-Goldwyn-Mayer. Scenariul lui William A. Drake se bazează pe piesa lui de teatru din 1930 cu același titlu, pe care o adaptase din romanul Menschen im Hotel de Vicki Baum din 1929. Până în prezent, este singurul film care a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film fără a fi nominalizat la nicio altă categorie.

Filmul a fost refăcut sub numele Week-End at the Waldorf în 1945 și a servit, de asemenea, drept bază pentru muzicalul de scenă Grand Hotel, câștigător al premiului Tony în 1989. Un remake muzical al filmului, care ar fi avut loc la hotelul MGM Grand Hotel din Las Vegas, regizat de Norman Jewison, a fost luat în considerare în 1977 și din nou în 1981, dar în cele din urmă proiectul a căzut.

Filmul Grand Hotel s-a dovedit a fi influent în anii de la lansarea sa inițială. Replica „I want to be alone / Vreau să fiu singură”, spusă de Greta Garbo, s-a clasat pe locul 30 în AFI’s 100 Years...100 Movie Quotes. În 2007, filmul a fost selectat pentru conservare în Registrul Național de Film al Statelor Unite de către Biblioteca Congresului pentru că este „semnificativ din punct de vedere cultural, istoric sau estetic”.



Distribuție Actori:
Greta Garbo, John Barrymore, Joan Crawford, Wallace Beery, Lionel Barrymore, Lewis Stone, Jean Hersholt, Robert McWade, Purnell Pratt, Ferdinand Gottschalk, Rafaela Ottiano, Morgan Wallace, Tully Marshall, Frank Conroy, Murray Kinnell, Edwin Maxwell, Joan Barclay, Max Barwyn, Edward Biby, Mary Carlisle, Oliver Cross, John Davidson, Wally Dean, Herbert Evans, Curt Furberg, Edmund Goulding, Sherry Hall, Milton Holmes, Sydney Jarvis, Allen Jenkins, Robert Lees, Eric Mayne, Philo McCullough, Sam McDaniel, Greta Meyer, King Mojave, Bert Moorhouse, Sarah Padden, Lee Phelps, Edward Reinach, Bodil Rosing, Dick Rush, Rolfe Sedan, Mike Tellegen, Leo White, Harry Wilson, Florence Wix

Regizor:
Edmund Goulding

Scenarist:
William A. Drake

Genul filmului:
Dramă, Romantic, Filme care au câștigat Oscarul pentru cel mai bun Film

Data de lansare:
12 aprilie 1932 (New York City, premieră)

Premiera în România:

Cunoscut și ca:

Filmul Grand Hotel a câștigat 1 premiu Oscar în anul 1932 în categoria cel mai bun film

Descriere film Grand Hotel

În cel mai luxos hotel din Berlin, un aristocrat falit încearcă să fure prețiosul colier de perle aparținând frumoasei dansatoare Grusinskaya. Dar, în loc de perle, el îi va fura acesteia inima. Debuturi glorioase, plecări fulminante și povești interesante se intersectează în filmul cu cea mai strălucitoare distribuție din istorie! Ruinatul aristocrat John Barrymore. Funcționarul bolnav Lionel Barrymore. Magnatul cel nemilos Wallace Beery. Stenografa Joan Crawford. Și balerina deziluzionată Greta Garbo. Împreună, alcătuiesc un film de mare succes plin de extravaganțe.

Trailer la filmul "Grand Hotel" 1932



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii