Header Ads Widget

A fost sau n-a fost? (2006)


Intreaga tara a privit in direct la televizor cum multimi furioase l-au determinat pe dictatorul Ceausescu sa paraseasca Bucurestiul intr-un elicopter.

Intr-un orasel linistit la est de capitala, la 16 ani de la aceasta data istorica, Jderescu, patronul unui post TV local are doi invitati pentru a-si impartasi amintirile gloriei lor de revolutionari.

Unul este Piscoci, un batrin pensionar, si uneori Mos Craciun, celalalt Manescu, este un profesor de istorie care tocmai si-a platit datoriile pe bautura cu intreg salariul.

Alaturi de Piscoci si de Manescu vrea sa raspunda la o intrebare care de 16 ani nu-si gaseste raspunsul: "A fost sau n-a fost revolutie in orasul lor?"

Impreuna isi vor aminti ziua in care au iesit in piata orasului strigand "Jos Ceausescu". Dar telespectatorii suna pentru a-i contesta pe "eroi", care poate ca au baut intr-un bar sau se pregateau de Craciun mai degraba decat sa iasa in strazi ca revolutionari.

Construit dintr-o serie de episoade aproape burlesti care ne familiarizeaza cu cele trei personaje principale, aceasta comedie trista creste si culmineaza cu una dintre cele mai bune scene din cinematografia romaneasca: un talk show de la o televiziune de neprofesionisti, turnat in timp real.

Regia
Corneliu Porumboiu

In rolurile principale
Ion Sapdaru, Mircea Andreescu, Teodor Corban

Gen
Comedie, Drama

Trailer film "A fost sau n-a fost?"


Colectie filme

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii