Header Ads Widget

Forrest Gump (Film de Oscar 1994)

Film de Oscar online "Forrest Gump" 1994 cu actorii Tom Hanks, Robin Wright și Sally Field. Trailer, Descriere, actori și dată de lansare pentru filmul "Forrest Gump".


Despre filmul Forrest Gump
Forrest Gump este un film american de comedie-dramă din 1994 regizat de Robert Zemeckis și scris de Eric Roth. Se bazează pe romanul cu același nume din 1986 al lui Winston Groom și îi are în distribuție pe Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise, Mykelti Williamson și Sally Field. Povestea înfățișează câteva decenii din viața lui Forrest Gump (Tom Hanks), un bărbat lent la minte și bun la suflet din Alabama, care este martor și influențează fără să vrea mai multe evenimente istorice definitorii din Statele Unite ale secolului al XX-lea. Filmul diferă substanțial de roman.

Filmul Forrest Gump a fost lansat în Statele Unite pe 6 iulie 1994 și a primit recenzii în general favorabile pentru regia lui Robert Zemeckis, interpretările actorilor (în special cea a lui Tom Hanks și Gary Sinise), efecte vizuale, muzică și scenariu. Filmul a avut un succes enorm la box office; a devenit filmul cu cele mai mari încasări din America lansat în acel an și a câștigat peste 678,2 milioane de dolari în întreaga lume în timpul rulajului său teatral, făcându-l al doilea film cu cele mai mari încasări din 1994, după Regele Leu. Coloana sonoră s-a vândut în peste 12 milioane de copii. Forrest Gump a câștigat șase premii Oscar: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor pentru Tom Hanks, cel mai bun scenariu adaptat, cele mai bune efecte vizuale și cel mai bun montaj de film. A primit numeroase nominalizări la premii, inclusiv Globurile de Aur, Premiile Academiei Britanice de Film și Premiile Screen Actors Guild.

În 2011, Biblioteca Congresului a selectat filmul pentru conservare în Registrul Național de Film al Statelor Unite ca fiind „semnificativ din punct de vedere cultural, istoric sau estetic”.



Descrierea filmului Forrest Gump
Forrest Gump este una din acele productii cinematografice care au devenit un adevãrat fenomen. In acest film, Tom Hanks face un rol de exceptie ca Forrest, un om obisnuit a cãrui inocentã simplã ajunge sã întrupeze o generatie. Distins cu 6 premii Oscar, între care premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor (Robert Zemeckis) si cel mai bun actor într-un rol principal (Tom Hanks), Forrest Gump este un titlu pe care nu vrei sãa-l ratezi. Acum în toate magazinele de specialitate, Forrest Gump este însotit de un DVD bonus, ce contine o multime de informatii interesante, între care documentarele “Lumea vazuta prin ochii lui Forrest Gump”, “Mirajul machiajuluiu” si “ A vedea înseamnã a crede”, o impresionantã galerie foto si trailer-ele cinematografice ale filmelor.

Regia
Robert Zemeckis

Actori în rolurile principale
Tom Hanks, Robin Wright, Sally Field, Gary Sinise, Rebecca Williams, Michael Conner Humphreys, Bob Penny, Sam Anderson, Margo Moorer, Peter Dobson, Siobhan Fallon Hogan, Elizabeth Hanks, Hanna Hall, Christopher Jones, Jason McGuire, Sonny Shroyer, Brett Rice, Daniel C. Striepeke, David Brisbin, Kirk Ward, Al Harrington, Bob Harks, Don Fischer, Michael Flannery, Mykelti Williamson, Kurt Russell

Gen
Comedie, Dramă

Premiera în România
24 Februarie 1995

Trailerul filmului Forrest Gump (1994)

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

Anonim a spus…
unul dritre filmele mai vechi dar cel mai reusit din aceasta categorie