Header Ads Widget

Dupa-amiaza unui tortionar (Film românesc 2001)

După amiaza unui torționar (Film românesc 2001 Biografic, de comedie și dramă)
Gheorghe Dinica, Radu Beligan, Șerban Pavlu, Ioana Ana Macaria, Coca Bloos, Dorina Chiriac

Pe scurt despre filmul românesc După-amiaza unui torționar: O tânără jurnalistă intervievează un bărbat care a fost torționar în primele zile ale regimului comunist din România.



Descrierea pe larg a filmului românesc După-amiaza unui torționar: O jurnalistă și un profesor, membru al Asociației foștilor deținuți, caută un subiect pentru un reportaj. Îl găsesc în persoana lui Franz Tandara, fost copil de trupă, apoi vagabond, după război, deținut politic în anii '50 și apoi torționar.
Reportera încearcă sa-l înregistreze pe un casetofon, el rememorându-și viata, copilăria, cum și-a omorât tatăl cu sânge rece, cum a furat statul în toți acești ani, precum și ororile din închisorile cu deținuți politici. Pentru bună purtare, el a fost mutat apoi de la închisoare, la spitalul de nebuni, de unde i se trăgea și nebunia, recunoscând că este și acum cam slab de nervi.
Franz locuiește împreună cu soția și fiul său, lângă Giurgiu, într-o căsuță și crește albine.

Regia
Lucian Pintilie

Scenariști
Lucian Pintilie, Doina Jela (nuvela)

Actori români în rolurile principale
Gheorghe Dinica, Radu Beligan, Șerban Pavlu, Ioana Ana Macaria, Coca Bloos, Dorina Chiriac, Cristina Agachi, Marius Radu, Florin Roata, Loredana Stefan

Genul filmului
Biografic, Comedie, Dramă

Trailerul filmului românesc După-amiaza unui torționar
Scenă din filmul După amiaza unui torționar în care îi vedem pe actorii Gheorghe Dinică, Frant Tandara, Radu Beligan și Coca Bloos

Primele patru minute din film

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii